Ceai de ghimbir – sfaturile experților și rețeta corectă

Medicii specialisti recomanda acest ceai pentru rezolvarea sau ameliorarea multor probleme de sanatate. Fiind extraordinar de bogat in minerale, vitamine si principii active puternice, ghimbirul (Zingiber officinalis) este utilizat cu mult succes in medicina inca din antichitate si are un numar impresionant de beneficii pentru sanatate.

Ceaiul de ghimbir preparat dupa reteta corecta cu lamaie si miere pastreaza proprietatile ghimbirului care ajuta la slabit si uneori se pot obtine rezultate spectaculoase in lupta cu excesul de kilograme.
Consumul de ceai de ghimbir are si cateva contraindicatii importante pentru unele categorii de afectiuni si pentru femeile in sarcina.

Ghimbirul este recomandat ca adjuvant in tratamentul a numeroase afectiuni, intăreşte sistemul imunitar, te ajută să scapi de stres şi are un excelent efect energizant.
Rădăcina de ghimbir are in compozitie cantitati mari de compusi activi (gingeroli, sogaoli si zingeron), magneziu, potasiu, mangan si zinc. Contine, de asemenea, doze importante de vitamina C, B6, B1, B2, B3, B5 si E. Ceaiul este cea mai blândă formă de consum de ghimbir.
Pontul nr.1: Daca suferiti de rau de avion luati cu dv. intr-o sticluta mica ceai concentrat preparat din ghimbir proaspatsi beti-l cu chiar inainte de decolare. Aveti grija ca sticluta sa nu depaseasca 100ml, altfel nu va va fi permis accesul cu ea la controlul bagajelor.

Distribuie prietenilor

Ceai de ghimbir, reteta de preparare corecta
Primul pas important pentru a prepara corect ceaiul este sa folositi numai ghimbir proaspat. In acest fel proprietatile benefice ale acestuia pentru organism vor avea efect maxim.
Ingrediente:
– 1 bucata de 6cm de ghimbir proaspăt, decojit și tăiate în felii subțiri
– 4 cesti de apa filtrata, cam jumatate de litru
– Serviți cu miere și lămâie pentru aromă si un gust mai placut

Metoda de preparare corecta
Puneti apa pe foc intr-o oala si asteptati pana incepe sa fiarba. Decojiti ghimbirul și tăiați-l în felii subtiri apoi puneti-l in oala cu apa. Lasati ceaiul sa fiarba 10-12 minute la foc mediu. Stingeti focul, scoateti feliile de ghimbir din ceai si dupa ce se mai raceste adaugati miere si lamaie dupa gust. Acoperiţi ceaiul pentru a păstra cât mai mulţi compuşi volatili posibil.
Daca prepari ceai de ghimbir avand ca scop pierderea în greutate, poți adăuga in reteta ceaiului scorțisoară, lamaie sau alte condimente care ajută la slăbit, cum ar fi turmericul sau putin piper cayenne.
Sfat! Daca vrei ca ceaiul sa aiba o aroma deosebit de placuta adauga in timpul fierberii cateva flori de musetel uscate.

Se poate slabi cu ceai de ghimbir?
Ceaiul de ghimbir ajută digestia stimuland mișcările peristaltice la nivelul stomacului și al intestinelor. Astfel, mâncarea este bine procesată iar organismul elimină mai ușor substanțele nefolositoare.
Ghimbirul este una dintre cele mai eficiente plante ce ajută la pierderea naturală în greutate, deoarece are puternice proprietăți termogenice, adica creste temperatura corpului, stimulând accelerarea metabolismului și, implicit, arderea grăsimilor. In plus, ghimbirul regleaza secretia de cortizol, care, in exces, sustine depunerea de tesut adipos in zona abdominala si cresterea in greutate.
De asemenea, ghimbirul este un binecunoscut inhibitor al foamei ajutand, astfel, in mod indirect la slabit. Un studiu realizat in anul 2018 de cercetatorii de la Institute for Human Nutrition de la Columbia University a ajuns la concluzia ca ceaiul de ghimbir creeaza o senzatie de satietate si o mentine pentru mai mult timp, ceaiul fiind astfel ideal pentru a fi baut după mesele principale în scopul reducerii poftei de a mânca gustari intre mese.

Cat ceai de ghimbir se bea pe zi pentru a slabi
Începe prin a bea două căni de ceai pe zi, după masa de prânz și după cină, timp de 2 saptamani. apoi ia pauză o săptămână, dupa care continuă. Nu uitati să adoptati un regim alimentar sănătosși să faceti miscare.

Cand se bea ceaiul de ghimbir
Pentru a profita la maxim de proprietatile acestui ceai, ideal este să-l consumi cu 20-30 de minute înainte de mese. Atentie daca obisnuiesti sa iei cina tarziu, fiindca ceaiul de ghimbir are efect tonic si poate cauza mici probleme cu somnul.

Continuarea pe frunza-verde.ro