Ceaiul antigripal benefic în sezonul rece

 

Pentru a ne proteja împotriva virusurilor în sezonul rece, trebuie să susținem sistemul imunitar cu fructe, legume, dar şi cu ceaiuri.
Cea mai bună alegere ar putea fi un ceai de plante antigripal, ce conține Lumânărică, Echinacea, Crețușcă, Cimbru.

Lumânărică
Se folosește încă din Antichitate, datorită numeroaselor proprietăți terapeutice.
Cele mai importante proprietăți ale sale sunt antitusive, expectorante, antiinflamatoare, sudorifice, antiasmatice, antimicrobiene, antihistaminice, antispastice și antivirale..
În scrierile lui, Hipocrate se menționează folosirea plantei de Lumânărică pentru îngrijirea rănilor.
Dioscoride recomanda folosirea ei pentru efectele împotrivă tusei cronice.
În țara noastră, de-a lungul timpului, Lumânărica a fost folosită în medicina naturistă ca leac pentru durerile în piept și pentru diferite afecțiuni la plămâni.

Distribuie prietenilor

Echinacea
Acţiunea imunostimulatoare a plantei se datorează derivaților acidului cafeic, alcamidelor, polizaharidelor şi glicoproteinelor.
Originară din Munții Stâncoși, din Statele Unite, răspândindu-se apoi în Canada și Europa, Echinacea a fost folosită inițial doar de către amerindieni,
Principalele afecţiuni în care se recomandă sunt infecțiile respiratorii, infecțiile urinare, dar și alte tipuri de infecții.
Ceaiul de Echinacea este și un bun adjuvant în anxietate, oboseală cronică, artrită reumatoidă, migrene, ameţeli, diferite dureri.
Extern, se foloseşte în cazuri de abces, probleme ale gingiilor, răni ale pielii, ulcerații, arsuri, eczeme, psoriazis, probleme ale pielii cauzate de expunerea la soare, mușcături de insecte.

Continuarea pe secretele.com