• Home
  • Sănătate
  • Ceaiul care te scapă de streptococul în gât, gripă și infecțiile sinusurilor. Iată cum se prepară

Ceaiul care te scapă de streptococul în gât, gripă și infecțiile sinusurilor. Iată cum se prepară

ceai oregano 1

Este utilizat pe scara larga in intreaga lume in multe gospodarii. Are o aroma puternica si multe proprietati benefice.
Timp de mai multe secole, oregano a fost folosit ca remediu natural, deoarece are antioxidanti foarte
puternici, precum timolul si multe substante fitonutrienice care revitalizeaza si protejeaza
celulele deteriorate.

De asemenea, in oregano sunt multe minerale si vitamine, inclusiv calciu, potasiu, zinc, magneziu, fier, vitamina A, vitamina C, vitamina E si acizii grasi Omega-3.
Există, de asemenea, uleiuri volatile care au proprietati puternice anti-fungice, carminative, anti-malarie si diuretice.
Microorganismele din corp se inmultesc constant, iar acest lucru este inhibat de proprietatile antiseptice puternice ale oregano-ului, ceea ce usureaza simptomele sinuzitei, si infectiilor.

Extractul de oregano are capacitatea de a ucide celulele canceroase, de a reduce cresterea lor si de a imbunatati indicatorii de cancer, de asemenea.

Iata o lista a beneficiilor pentru sanatate pe care le are oregano:
Amelioreaza raceala, tusea si gripa
Lupta impotriva infectiilor urechilor si sinusurilor
Imbunatateste functia sistemului cardiovascular
Elimina parazitii intestinali
Scade atacurile de astm
Elimina durerile de cap si durerile de spate
Elimina arsurile la stomac si oboseala
Regleaza greutatea corporala
Trateaza problemele de constipatie si urinare
Stimuleaza apetitul
Trateaza durerea in gat
Trateaza congestia nazala
Elimina durerile menstruale
Trateaza multe tipuri de inflamatii

Bea o cana de ceai de oregano pentru a te bucura de beneficiile sale.
Daca utilizezi frunze de oregano proaspete, adauga 1/2 sau 1 lingura de frunze in 2 pahare de
apa.Daca utilizezi frunze de oregano uscate, adauga 2 linguri de frunze in 2 pahare de apa.

Pentru a stimula frunzele sa elibereze toti compusii, taie-le bine si toarna apa fierbinte peste
ele. Lasa-le sa stea 10 minute, iar apoi poti bea ceaiul. Oregano este unul dintre cele mai frecvent utilizate condimente din Italia si poate fi adaugat si in mancare.
Se adauga frunze uscate in mesele cu legume si carne. De asemenea, poti amesteca oregano cu
patrunjel, busuioc, ceapa, usturoi, cimbru si ulei de masline.

Sursa – fiisanatos.info

Parteneri