• Home
  • Sănătate
  • Ceaiul de mentă, aliat de nădejde în multe afecțiuni. Consumă-l mai des!

Ceaiul de mentă, aliat de nădejde în multe afecțiuni. Consumă-l mai des!

Ceaiul de menta este unul din cele mai populare infuzii, fiind foarte răcoritor si un aliat de nadejde in prevenirea si tratarea a numeroase afectiuni.

Reduce stresul
Unul din principalele beneficii ale ceaiului de mentă este acela că are o puternica acţiune antistres. Băut înainte de culcare, ceaiul de menta va ajuta sa va relaxati si induce starea de somn. Menta diminuează notabil si simptomele cauzate de anxietate şi stres ca migrenele, durerile de cap sau deranjamentele stomacale.

Întăreşte sistemul imunitar
Ceaiul de mentă stimulează sistemul imunitar deoarece este bogat în nutrienţi: fosfor, vitamina B, calciu, etc. Aceşti nutrienţi întăresc sistemul imunitar şi reduc apariţie bolilor şi infecţiilor în organism.
Ceai de menta – Reduce creşterea părului nedorit
ceaiul de menta reduce hirsutismul, o afecţiune datorată unui exces de hormon androgen. Sunt cercetări care au demonstrat că administrarea constantă de ceai de menta va reduce creşterea necontrolată a părului la femei.

Este un excelent remediu împotriva greţii
Unul din cele mai cunoscute beneficii ale ceaiului de mentă este acela că tratează greaţa ce apare după masă, sau care este datorată călătoriilor sau sarcinii.

 Întreţine sănătatea orală
Menta este un ingredient esenţial în produsele de îngrijire orală, ajutând la prevenirea bolilor cavităţii bucale. Ceaiul de menta previne respiraţia urât mirositoare şi vă ajută să vă întreţineţi sănătatea cavităţii bucale.

Este analgezic
Ceaiul de mentă diminuează crampele menstruale şi alte spasme musculare. De asemenea, calmează colicile intestinale, mai ales la copii.

Ceaiul de mentă la copii
Sugarii şi copii mici pot bea ceai de menta pentru a diminua problemele legate de digestie. Totuşi, este esenţial să consultaţi un medic pediatru înainte de administra copilului acest ceai.
– Indigestia este una din problemele frecvente ce apar la copii. Ceaiul de mentă reduce indigestia şi durerile cauzate de aceasta.
– De asemenea acest ceai calmează colicile sugarilor
– Ceaiul de menta este eficient la copii şi în cazul diareei.

Mai mult pe frunza-verde.ro

Parteneri