Ceaiuri pentru somn liniștit. Au efect sedativ, de scădere a tensiunii și anxiolitic

 

Ceaiuri pentru somn. Dacă te confrunți insomnia, poți apela cu încredere la remediile naturiste cu efecte calmante, sedative și anxiolitice.

Iată câteva dintre acestea:

Distribuie prietenilor

Păducelul scade tensiunea
Păducelul este un bun sedativ al sistemului nervos central, având totodată o acțiune benefică și asupra aparatului cardiovascular, scăderii tensiunii arteriale, dar și în caz de cardiopatie ischemică și nevroză cardiacă.
Această plantă are un efect special asupra creșterii fluxului de sânge cu oxigen spre inimă și creier, este bună în cazul afecțiunilor precum ateroscleroza, dar și stărilor de labilitate psihică și emotivitate.

Teiul are efect calmant și neurosedativ
Și teiul are o acțiune neurosedativă și antispastică. Această plantă conține ulei esențial, bogat în flavonoide, taninuri și polizaharide, dar și acizi (cafeic și cumaric). Teiul este, de asemenea un remediu pentru răceală și gripă, având totodată acțiune antiseptică, antiinflamatoare și un efect calmant, de hidratare, dar și cicatrizant.
Fructele de măceș au și ele un rol sedativ, favorizând ameliorarea insomniilor.

Mușețelul favorizează somnul
În Egiptul angic, mușețelul era considerat o plantă sacră. Este foarte utilizat în medicină populară datorită uleiurilor sale esențiale, polizaharide, aminoacizi, flavonoide, vitaminele B1 și C, acid salicilic.
Pe lângă beneficiile pe care le are în tratamentele cosmetice datorită acțunii sale cicatrizante, anestezice, antiseptice și tonice, mușețelul induce o stare de liniște a organismului, favorizând somnul.
Planta mai are, de asemenea, calități dezinfectante, de purificare a pielii, prevenind îmbătrânirea prematură a acesteia.

Continuarea pe doctorulzilei.ro