• Home
  • Sănătate
  • Ceaiurile pot îmbolnăvi un om sănătos. Ai grijă cum îl consumi!

Ceaiurile pot îmbolnăvi un om sănătos. Ai grijă cum îl consumi!

ceai plic 1

Un studiu recent arata ca peste 40 la suta din romani beau zilnic ceai. Iar jumatate din ei aleg ceaiurile medicinale, însa pe termen lung ar putea cauza probleme unui om sanatos.
„Un om sanatos nu are nevoie si nici nu are voie sa consume ceaiuri medicinale care au un efect terapeutic. Omul sanatos nu trebuie sa se trateze. E simplu. Nici nu trebuie sa fiti medic pentru asta. De ce sa va tratati daca sunteti sanatos?” a declarat Prof. univ. dr. Pavel Chirila, medic primar medicina interna, pentru postul TV Digi 24.
„Într-o zi, o cana, doua de ceai este foarte bine venita cu conditia sa le alternam, deci sa nu bem în fiecare zi acelasi tip de ceai. Au fost situatii de pacienti care s-au prezentat la medic cu o anumita patologie si medicul stand de vorba cu ei a constatat ca bausera un an, timp de 5-10 ani si asta determina anumite reactii în timp.” susține si Dr. Andreea Dragomirescu, medic primar medicina generala.
Doctorul Pavel Chirila povesteste din experiența sa îndelungata în domeniu: „Daca un om consuma un timp îndelungat în mod repetat ceai de sunatoare, dupa cativa ani, ceaiul acesta poate induce niste dureri pe traiectul nervilor periferici si sigur ca aceste dureri nu reprezinta în realitate o boala, ele dispar odata ce obiceiul acesta dispare, dar pot preta la confuzii foarte mari. Se pot confunda cu o nevralgie, cu o sciatica, cu reumatisme.”

Pericolele din banalul ceai
Folosita pentru o perioada mai lunga, sunatoarea poate sa determine fotosensibilitate, iar persoanele care consuma în fiecare zi acest ceai timp de mai multi ani, este posibil sa prezinte eruptii pe piele. si musetelul se poate transforma într-un dusman.

Dr. Andreea Dragomirescu, medic primar medicina generala: Musetelul este specific în special pentru afectiunile digestive daca se consuma ceai de musetel în exces pot sa apara perturbari ale florei intestinale. Dar în exces, ne referim la un litru de ceai de musetel pe zi baut pe o perioada mai mare de 30 de zile.

Ceaiul de coada calului este un excelent remineralizant si un foarte bun diuretic. Însa nu îl consumati în cure mai mari de trei saptamani.

Dr. Andreea Dragomirescu, medic primar medicina generala: Aceasta planta fiind foarte bogata în siliciu, daca se face exces de coada calului, poate sa apara un exces de siliciu care poate sa duca la depuneri de diverse cristale în organism si sa se formeze ezocstoze.

Mai mult pe sanatate.bzi.ro

Parteneri