Cei care dorm prea mult mor mai devreme

Doctorii sunt de acord ca somnul bun este crucial pentru sanatatea noastra. Nu doar ca te ajuta sa fii concentrat si activ pe parcursul zilei si ajuta corpul sa se incarce si sa-si revina dupa o zi plina, dar poate reduce riscurile aparitiei obezitatii, diabetului si mortii premature.

“Oamenii care dorm mai mult de 10 ore pe zi au mai multe probleme sanatate decat cei care dorm sapte, opt ore”, spune Susan Redline, doctor in Medicina, masterand in Sanatate Publica, profesor in medicina somnului la Harvard si medic principal in divizia de tulburari de somn la Brigham and Womens Hospital din Boston. Aproape 30% din adultii Statelor Unite sunt in categoria “somnorosilor”.

Somnul in exces este la fel de daunator precum numarul prea mic de ore dormite pe noapte. Aveti mai jos cateva probleme cu care va puteti confrunta daca dormiti prea mult in mod frecvent.

1. Riscul de apariție a bolilor de inima este mai mare.

2. Vei avea probleme legate de greutatea corporala

“Cei care dorm prea mult au la dispozitie mai putin timp pentru a fi activi”, mai spune Redline. In acest fel, cu cat dormi mai mult, cu atat te misti mai putin si arzi mai putine calorii.

3. Ca urmare a inactivitatii fizice si a cresterii in greutate, sunt sanse sa apara diabetul.

4. Pot aparea probleme de concentrare.

Somnul indelungat poate afecta creierul si il poate imbatrani cu doi ani, iar sarcinile zilnice vor fi din ce in ce mai greu de efectuat, conform unei cercetari publicate in Journal of the American Geriatrics Society.

5. Poti muri mai devreme.

Studiile au confirmat acest lucru, dar nimeni nu stie exact de ce. Daca luam insa in calcul ce am enumarat anterior, bolile de inima, obezitatea si diabetul totul capata sens.

6. Starea de spirit poate fi afectata.

Depresia si somnul pot merge mana-n mana, insa nu exista o legatura clara dovedita momentan.

Citește mai mult pe BZI.ro

Parteneri