• Home
  • Sănătate
  • Cel mai potrivit tip de ceai pentru fiecare grupa de sânge în parte

Cel mai potrivit tip de ceai pentru fiecare grupa de sânge în parte

ceai oregano 1

De a lungul timpul, mai multe studii au scos în evidenţă că fiecare grupă de sânge are anumite particularităţi în privinţa alimentaţiei, care pot influenţa starea de sănătate a persoanei respective.
Există patru grupe de sânge, moştenite de la părinţi, care pot fi determinate de prezența pe suprafața hematiilor a unor antigene – A sau B – care sunt denumite aglutinogene și a unor anticorpi plasmatici – alfa sau beta.
Sunt anumite produse care pot reduce vitalitatea organismului sau, dimpotrivă, pot fi un boost pentru sănătate. Din această categorie fac parte şi ceaiurile, care pot fi selectate în funcţie de beneficiile pentru fiecare grupă sanguină în parte.

GRUPA DE SÂNGE 0
Oamenii cu grupa de sânge 0 au o apetenţă crescută pentru produsele din carne şi ar trebui să evite laptele și glutenul. Fac față foarte bine stresului, însă pot avea probleme cu acidul gastric. Din această cauză, cele mai indicate ceaiuri sunt din ghimbir, ginseng, ceai verde, pătrunjel și măceșe. Dacă acestea sunt plantele benefice pentru ei, ar trebui să le evite aloe vera, sunătoarea sau mătasea de porumb.

GRUPA DE SÂNGE A
Persoanele care au grupa de sânge A sunt foarte emoționale și analitice. Se stresează foarte ușor, de aceea au niveluri mari de cortizol, hormonul stresului. Pentru ei este recomandat ceaiul de iasomie, coada șoricelului, gălbenele, cimbru, măceșe sau sunătoare, potrivit according portalului The Health Site. De evitat este ceaiul din măcriș și mătase de porumb.

GRUPA DE SÂNGE B
Dacă intri în această categorie, ai un metabolism lent, ești predispusă la boli autoimune, probleme de greutate, oboseală cronică și insomnii. S-ar putea să fii o fire letargică și să te simți frecvent lipsită de energie. Ai un sistem digestiv rezistent, dar sistemul tău imunitar nu face față în cazul infecției cu bacteria E.coli. Ar trebui să consumi ceai de merişoare sau ceai verde.

Continuarea pe doctorulzilei.ro

Parteneri