Cel mai puternic medicament natural, din farmacia albinei – Propolisul

Studiile moderne au arătat rezultate uimitoare în ceea ce priveşte efectele propolisului asupra sănătăţii: nouă specii de ciuperci parazite, 21 de bacterii, 30 de tipuri de virusuri (şi varietăţile lor) pot fi distruse de propolis, care este cel mai puternic medicament natural antiinfecţios cunoscut.
Eficienţa sa a fost dovedită în nu mai puţin de 200 de afecţiuni.
Cum se obţine?
Propolisul este un „cocktail” de substanţe vindecătoare, adunat din mugurii şi de pe scoarţa copacilor.
Este încă o enigmă felul în care ştiu albinele să dozeze acest elixir, să-l combine şi să-i dea în final o compoziţie unitară, astfel încât diferitele tipuri de propolis culese din diverse regiuni ale lumii să aibă proprietăţi similare.
Este cert că natura, în imensa ei înţelepciune ne ajută, iar primăvara, albinele culeg un medicament natural excepţional, adunat cu un efort uriaş, din mugurii abia ieşiţi la lumină.
Propolisul măreşte producţia de celule specializate ale sistemului imunitar, le face mai puternice şi mai „agresive”, ceea ce determină o rezistenţă mai mare la infecţiile cu orice tip de germen sau virus.
Este un excelent antibiotic, care acţionează progresiv: inhibă dezvoltarea bacteriilor, reface ţesuturile lezate, favorizează eliminarea secreţiilor în exces de pe căile respiratorii.
Administrarea zilnică a propolisului previne hipertensiunea, tulburările de ritm cardiac, colitele şi ulcerul, normalizează cantitatea de colesterol din sânge şi are un rol important în refacerea elasticităţii vaselor de sânge.
Citește mai mult pe Secretele.com