Cercetător român: ”Acest fruct este un stimulent minunat pentru ficat. Dizolvă acidul uric şi alte otrăvuri din organism”

Vara este un moment minunat pentru detoxifierea organismului deoarece fructele şi legumele proaspete, care uşurează acest proces, pot fi găsite pretutindeni. Deşi este foarte importantă pentru organism, dieta de detoxifiere este adoptată de aproximativ 40% din populaţie.

„Atunci când este cald, este mai uşor pentru corp să fie într-un proces de detoxifiere. Acesta este un proces natural, după care ne simţim mai sănătoşi şi mai energizati”, afirma cercet. dr. Horaţiu Albu, master în bologia moleculară.

1. Pepenele este principalul fruct de vară care detoxifică organismul
Conţine cantităţi mari de citrulina. Acest lucru ajuta la crearea argininei care elimină amoniacul şi alte toxine din organism.
Este bogat în fibre dietetice. Acest lucru ajuta la menţinerea colonului curat, ajutându-vă să vă curăţaţi corpul.
Conţine glutation care ajută la îmbunătăţirea funcţiei hepatice. Glutationul este cel mai puternic agent antioxidant şi detoxifiant al organismului.
O bună sursă de potasiu. Potasiul echilibrează cantităţile mari de sodiu în dietele noastre care vă sprijină rinichii şi este excelent pentru curăţarea lor.
Reduce inflamaţia. Mai puţine inflamaţii înseamnă o încărcare toxică mai scăzută în organism.

Distribuie prietenilor

2. Castraveţii ajută la eliminarea toxinelor din organism
Conţinutul ridicat de apă din castraveţi va face să vă mişcaţi sistemul urinar. O jumătate de cană de castravete feliat are doar 8 calorii. Acesta este foarte alcalin, o parte importantă a menţinerii unei diete echilibrate.

Continuarea pe doctorulzilei.ro