• Home
  • Sănătate
  • Cinci simptome care anunță blocarea arterelor. Alimente care previn

Cinci simptome care anunță blocarea arterelor. Alimente care previn

colesterol 2

colesterolArterele sunt sistemul circulator al organismului. Orice inflamație, depunere de grăsime sau tensiunea crescută, pun în pericol capacitatea lor de a asigura transportul sângelui și implicit, sănătatea întregului organism. Iată simptomele care anunță blocarea arterelor

Disfuncții erectile

Dr. Rob Grenfell, director în cadrul Heart Foundation, afirmă că problemele de erecţie apar în mare parte din cauza blocării arterelor care alimentează penisul cu sânge. Deoarece aceste artere sunt mai mici decât arterele majore din corp, inclusiv cele care alimentează inima, ele pot servi drept un indicator pentru procesele ce au loc în celelalte artere.

„Recomand fiecărui bărbat care suferă de probleme cu erecţia să meargă la doctor şi să facă teste asupra sănătăţii inimii, pentru a măsura riscul de a suferi de un atac de cord în următorii cinci ani„, spune Grenfell.

Chelie

Un studiu al Universităţii Tokyo care a inclus aproximativ 37.000 de persoane a scos în evidenţă faptul că bărbaţii care au început de chelie au un risc crescut să dezvolte o afecţiune gravă.

Cercetătoriii spun că există o asociere între căderea părului şi afecţiunile inimii, iar rărirea părului în creştetul capului poate fi semnul unei boli coronariene.

,,Am descoperit o legătură între chelia apărută în creştetul capului şi riscul bolilor coronariene, spune dr. Tomohide Yamada. Explicaţia: apariţia rezistenţei la insulină şi inflamarea vaselor de sânge afectează atât inima cât şi părul.

Boala coronariană apare în cazul formării plăcii de aterom la nivelul arterelor coronare. Aceste artere asigură aportul de oxigen către inimă. Placa de aterom este formată din colesterol, calciu şi alte substanţe. Odată formată placa de aterom, afecţiunea se numeşte ateroscleroză. Placa de aterom îngustează arterele şi reduce fluxul sanguin către inimă. De asemenea favorizează formarea trombusurilor arteriale. Trombusurile pot bloca complet sau parţial fluxul sanguin. Când arterele coronare sunt îngustate sau blocate, sângele nu mai poate ajunge la inimă. Aceasta poate determina angina pectorală sau infarct miocardic

Cută pe lobul urechii

După ce au examinat 253 de persoane sănătoase, cercetătorii turci au descoperit că persoanele care au o cută vizibilă pe unul dintre lobii urechilor (aşa cum arată în imagine) au un risc de 10 ori mai crescut de a se confrunta cu blocaje ale arterelor.

,,Există o legătură între îmbătrânirea pielii şi îmbătrânirea vaselor de sânge. Lobii urechilor conţin numeroase vase de sânge şi de aceea atunci când ai probleme cu circulaţia, acele blocaje se manifestă prin apariţia unor cute,” spune profesorul Arthur Friedlander.

Dureri de picioare

Durerea in picior care incepe atunci cand mergi o bucata de vreme, dar cedeaza atunci cand te odihnesti, este simptomul clasic al unei boli denumite claudicatie intermitenta. Aceasta apare atunci cand depozitele grase din peretii arterelor de la picioare impiedica fluxul liber al sangelui catre muschilor care lucreaza, privandu-i de oxigen. Crampele si durerea pot aparea in picior, gamba sau fesa, in functie de locul blocajului.

TOPUL ALIMENTELOR CARE CURĂȚĂ ARTERELE

  1. Usturoi

Un cățel de usturoi pe zi scade nivelul colesterolului rău și îl crește pe cel al colesterolului bun, prevenind bolile de inimă. Mai multe studii au dezvăluit că usturoiul este foarte eficient și în normalizarea tensiunii arteriale și îmbunătățirea circulației sangvine.

  1. Ardei iute

Acționează și ca stimulator pentru circulația sângelui, detoxifiant, antiinflamator sau calmant împotriva durerilor musculare. Pentru că are capacitatea de a îmbunătăți circulația sâgelui, ardeiul iute este folosit în numeroase tratamente naturiste care neceasită acest lucru. Calitățile lui au fost confirmate și de cercetările științifice, care au relevat potențialul vasodilatator și ajutorul dat în tratarea anginei. Îmbunătățirea circulației ajută la reducerea durerilor musculare sau de încheieturi, vindecarea țesuturilor deteriorate, o mai bună absorție a nutrienților și o mai mare eficiență a mecanismelor de detoxifiere.

  1. Cacao

Conține mai mulți antioxidanți decât fructele de pădure, vinul roșu sau ceaiul verde și negru. ai nevoie de doar 20 g de cacao pe zi pentru a-ți îmbunătăți sănătatea inimii și pentru a reduce riscul de infarct și de accident vascular cerebral. Îmbunătățește circulația și previne formarea cheagurilor de sânge

4.Gingko Biloba are un efect natural de fluidificare a sângelui, fiind des folosită în afecţiunile venoase. Previne agregarea trombocitelor şi formarea cheagurilor de sânge  şi are un efect tonifiant asupra sistemului venos.

  1. Kiwi

Cercetătorii de la Universitatea Oslo au descoperit că persoanele care mănâncă două-trei kiwi pe zi au un risc mai scăzut să dezvolte cheaguri de sânge. Kiwi scade și nivelul colesterolului.

  1. Portocale

Vitmina C joaca un rol important în subțierea sângelui, iar portocalele, alături de alte citrice, pot fi incluse ușor în alimentația ta zilnică. În plus, vitamina C întărește vasele capilare și previne depunerile de grăsimi în interiorul vaselor sanguine.

Sursa – doctorulzilei.ro

Parteneri