Ciuboţica Cucului – Uleiul este celebru în tratamentul infertilităţii! E frumoasă și-n interior

 

I se mai spune şi Primula, e atât de frumoasă încât este folosită mai degrabă ca decor. Și totuși, interiorul său e și mai frumos, prin comoara de nestemate sufletești, vindecătoare, prin bogăția farmacentică vegetală.

Este şi magică, există credinţa populară că odată ce mâncăm câteva fire de plantă, putem vedea zânele bune.

Distribuie prietenilor

În anumite zone ale ţării, frumoasele flori erau folosite ca scut împotriva farmecelor, fiind purtate la gât, ca amulete, în săculeţi aromatizaţi.

Ciuboţica Cucului tratamente – Florile se recoltează primăvara, iar rădăcinile chiar şi iarna

Pe lăngă proprietăţile sale terapeutice, precum cele emoliente, expectorante, fluidificante, diuretice, sudorifice, depurative, calmante, antiseptice, tratează afecţiunile cardiace (inflamarea miocardului, cardiopatoe ischemică), pe cele genitale, reumatismul, rinita, afecţiuni ale sitemului nervos.â

Conţine prostaglandina E1, un dilatator natural ce îmbunătăţeşze calitatea mucusului cervical, în favoarea ovulaţiei.

Se administrează în perioada dintre menstruaţie şi ovulaţie, 1500 mg-3000 mg zilnic, la recomandarea medicului sau a unui terapeut specializat.

Uleiul este bogat şi în acizi graşi esenţiali – Omega 6 şi Omega 3, ce ajută la revitalizarea pielii îmbătrânite sau deshidratate.

Se poate prepara şi o mască din flori, în acelaşi scop: se zdrobesc câteva flori de Ciuboţica Cucului, se amestecă cu trei, patru picături de ulei de cocos, susan sau avocado până se obţine o pastă şi se aplică pe faţă, timp de 15-20 minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

Un articol de Mihaela Iliescu

Citește mai mult pe Secretele.com