• Home
  • Sănătate
  • Coincidență? Peste 100 de absolvenți ai aceluiași liceu au făcut o formă rară de cancer cerebral

Coincidență? Peste 100 de absolvenți ai aceluiași liceu au făcut o formă rară de cancer cerebral

O investigație a fost demarată în aprilie, după ce peste o sută de persoane care au absolvit același liceu au fost diagnosticate cu forme rare de cancer.

Investigația a vizat contextul în care peste 100 de elevi care au mers la același liceu din New Jersey au făcut o formă rară de cancer cerebral. Ancheta nu a găsit nicio legătură între școală și diagnostic.

Potrivit Insider, citată de doctorulzilei.ro, Al Lupiano a spus că a fost diagnosticat cu această boală când avea 27 de ani. Ulterior, sora și soția lui au fost și ele diagnosticate cu cancer cerebral. Toți trei au în comun același lucru: faptul că urmat cursurile liceului Colonia din Woodbridge, New Jersey.

NBC Today a raportat că peste 100 de elevi care au mers la acel liceu au avut același diagnostic.
Primarul orașului Woodbridge, John McCormac, a spus că în urma investigației derulate nu a fost găsită în școală nicio potențială cauză declanșatoare a bolii.

John McCormac a declarat că s-au făcut inclusiv teste de radiații în interiorul și în exteriorul clădirii. Aceste teste nu au indicat nicio dovadă că există riscuri care să justifice investigații suplimentare, a adăugat McCormac.

„Este o veste grozavă pentru actualii elevi ai Liceului Colonial și pentru părinții lor, care sunt îngrijorați pentru siguranța lor, împreună cu actualii membri ai personalului. Este o veste grozavă și pentru toți foștii elevi care au absolvit și pentru personalul care a lucrat la Liceul Colonia, înființat în 1968”, a mai spus primarul.

Compania specializată în inginerie de mediu, care a realizat investigația, nu a găsit nicio relație cauză-efect între boală și, respectiv, clădirea sau terenul aparținând liceului, potrivit lui McCormac.

Parteneri