Comunicarea cu copilul. Iată cum poți deveni un părinte mai bun, mai puternic

 

Cu totii ne dorim sa punem in aplicare si sa interiorizam anumite comportamente sanatoase in relatia cu copiii nostri. In acest articol sunt cateva recomandari care te vor ajuta sa cultivi, de acum incolo, o relatie mai frumoasa cu copilul tau.
11 moduri in care poti deveni un parinte mai puternic:
1. Sa emanam bucurie si liniste – cand suntem in preajma lor sa fim mereu zambitori, sa ii trezim dimineata cu o imbratisare, cu o stare de bine, sa nu lasam problemele diverse sa ne afecteze relatia cu copilul. Mediul din casa trebuie sa fie unul in care toti membrii se simt linistiti, confortabili, unde pot fi ei insisi etc.
2. Sa ne cunoastem copilul, sa descoperim cum invata, pentru ca fiecare este unic si are stilul propriu, este nevoie sa stim care sunt modalitatile cele mai eficiente pentru a il ajuta pe copil sa isi atinga obiectivele, sa ne pliem pe nevoile sale.
3. Sa cream o atmosfera plina de entuziasm – sa ii surprindem cu momente frumoase, sa avem grija sa le cream amintiri pentru toata viata, sa la dam posibilitatea sa experimenteze si sa traiasca momente si situatii care sa ii inspire si sa ii motiveze.
4. Sa invatam sa comunicam intr-un mod asertiv cu copilul – sa vada ca este inteles, ascultat, ca ideile si sentimentele lui sunt luate in considerare si ca este important pentru parinti ceea ce el traieste si experimenteaza.
5. Sa tratam copilul cu respect si incredere – chiar daca a avut un comportament nepotrivit, chiar daca nu am fost de acord cu ce a facut, chiar daca nu ne asculta mereu, este important sa ne comportam cu respect fata de copil. Trebuie sa avem incredere in el, sa ii oferim noi oportunitati, prin care sa ne arate ca a invatat din experientele trecute.
6. Sa ii transmitem copilului sentimentul ca este capabil, competent – este foarte important sa avem o atitudine de incurajare si de sustinere fata de copil, sa vada ca noi avem incredere in capacitatile sale, ca stim ca va reusi prin munca sa isi atinga obiectivele.

Citește continuarea pe centruldeparenting.ro