Craiova. Un bărbat a decedat după o banală operaţie la amigdale. Familia: «I-a fost tăiată carotida»

În urmă cu trei săptămâni, Claudiu Dincă a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Craiova şi a fost diagnosticat cu amigdalită acută. Bărbatul a stat internat în spital 5 zile.

”A fost externat, i s-a dat un tratament şi i s-a spus să meargă să-şi scoată amigdalele la o clinică privată pentru că în spitalul nr.1 nu se mai fac operaţii din cauza pandemiei.

Nu i s-a spus să meargă la un medic anume, ci doar să meargă la o clinică privată”, povesteşte Adrian DIncă, fratele lui Claudiu.

Distribuie prietenilor

Bărbatul a ales să meargă la clinica privată a doctoriţei Doina Vlăescu, iar intervenţia chirugicală a avut loc în ziua de 22 martie.

”A fost operat dimineaţa şi seara, pe la 19,00 , a fost trimis acasă. Încă de la început ne-a spus că ceva s-a întâmplat în timpul operaţiei pentru că a sângerat foarte mult şi i-a văzut pe cei din sală agitaţi.

De la început ne-am gândit să nu i se fi tăiat din greşeală vreo venă, dar nimeni nu ne-a spus nimic”, a mai povestit Adrian Dincă, fratele pacientului.

După operaţie, Claudiu Dincă a început să se simtă din ce în ce mai rău.

”Luni s-a operat şi vineri seara i s-a umflat gâtul foarte rău. A sunat-o pe doamna doctor Vlăescu, aceasta l-a chemat la clinica dumneaei, l-a văzut şi i-a zis să pună o pungă cu gheaţă că e bine, nu sunt complicaţii postoperatorii”, a mai declarat familia.

Bărbatul s-a conformat sfatului medicului, numai că punga cu gheaţă nu l-a ajutat deloc. În următoarea noapte omul a suferit o hemoragie puternică, iar fratele său a sunat imediat la 112.

Claudiu Dincă a ajuns iar la Spitalul de Urgenţă din Craiova, iar medicii de aici au reuşit iniţiat să-l stabilizeze.

”A fost internat cu sângerare postamigdalectomie. În clinica ORL a fost investigat, i s-a montat şi un stent la un vas important pentru a reduce sângerarea. Evoluţia a fost, din păcate nefavorabilă.

Referitor la acuzaţia că medicii din spital nu au vrut să-l opereze şi l-ar fi trimis la o clinică privată, am discutat cu personalul medical, dar nimeni nu a confirmat aşa ceva.

Precizez că medicul care l-a operat pe pacient nu este angajat al spitalului nostru”, a declarat dr. Cristina Geormăneanu, director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, pentru cotidianul Adevărul.

Citeste continuarea pe 3dots.ro