Cu această băutură, ficatul tău va elimina mai ușor toxinele. Bea un pahar pe zi

Functiile ficatului sunt importante si variate: ia parte la digestia intestinala, depoziteaza in el o parte din substantele care depasesc nevoile imediate ale organismului, degradeaza si sintetizeaza diferite substante, ia parte la mentinerea compozitiei plasmei, mentine echilibrul glucidic, transforma grasimile in forme care se oxideaza mai usor, sintetizeaza fermentii necesari functiilor proprii sau ale altor organe, regleaza metabolismul apei si controleaza debitul sanguin, opreste patrunderea toxinelor in organism, are rol in formarea globulelor rosii, intervine in termoreglare, secreta si excreta bila.

Ficatul are nevoie mai des de detoxifiere. Nu doar ca il ajutam astfel sa elimine toxinele, dar veti imbunatati si absorbtia proteinelor si sinteza lor. Este bine de stiut ca multe boli de ficat pot trece neobservate pentru un timp, pana cand se agraveaza si devin tot mai greu de tratat. Daca vei curata ficatul regulat, poti sa scazi riscul imbolnavirii. Iata o reteta naturala care te ajuta sa iti detoxifiezi ficatul: omana de frunze proaspete de menta; suc de lamaie, plus coaja de la o lamaie, suc de portocale; apa filtrata, miere dupa gust.

Pune apa la fiert si adauga frunzele de menta. Lasa la fiert timp de 5 minute, apoi indeparteaza de pe foc si lasa la racit. Adauga coaja de lamaie, adauga sucurile de lamaie si portocala si miere dupa gust. Consuma aceasta bautura calda sau rece, cate un pahar pe zi.

Distribuie prietenilor

Sursa – sanatate.bzi.ro