A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Cu cât îți îmbrățișezi mai mult copiii, cu atât devin mai inteligenți. Iata de ce

0 4.429

Cu cât îți îmbrățișezi mai mult copilul, cu atât mai bine își dezvoltă creierul, spun autorii unui studiu recent al Spitalului Nationwide pentru Copii din Ohio.


APRECIAZA ARTICOLUL !

Cercetatorii au intervievat 125 de copii prematur si pe termen lung, studiind raspunsurile lor la contactul fizic.

Ei au descoperit ca bebelusii prematur raspund la afectiune mai putin decat cei purtati la termen.

Principala lor constatare, insa, este ca activitatea creierului a fost mai puternica la toti bebelusii dupa contactul fizic cu parintii sau personalul spitalului.

Potrivit cercetătorului dr. Nathalie Maitre, acest lucru înseamnă că mișcările simple atingeți și balansate afectează profund dezvoltarea creierului copilului.

„Asigurarea ca bebelusii prematuri beneficiaza de o pozitie favorabila si favorabila, cum ar fi ingrijirea pielii la piele de catre parinti este esentiala pentru a ajuta creierul lor sa raspunda la o atingere delicata in moduri similare cu cele ale bebelusilor care au avut o intreaga sarcina in uterul mamei lor” Dr. Maitre.

Practic, iubirea și afecțiunea sunt esențiale pentru a face copilul mai inteligent și pentru ai ajuta să se dezvolte mai repede.

Așa că îmbrățișați-vă copiii cât de des posibil – și nu uitați să împărtășiți știrile cu alți părinți!

Sursa: hoprea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More