Cum arată meniul zilnic al nutriționistului Mihaela Bilic

 

Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, ne-a spus în ce constă meniul ei zilnic. Ce consumă în fiecare zi și care sunt secretele ei culinare.

”Micul meu dejun este format dintr-o cafea cu lapte. Spre prânz prefer să mănânc ciorbă sau supă. Îmi place foarte mult și, din punct de vedere nutrițional, ciorba este cel mai dietetic aliment. Ai multă apă, niște legume, carne sau paste făinoase. Fiind diluată în așa de multă apă, tu mânânci o palmă de produs uscat, care ține burta plină 2-3 ore. Că e supă de roșii, ciorbă de cartofi cu afumătură, aceea e masa de prânz perfectă. Seara este ceva mai consistent, deoarece trebuie să recunoaștem că seara tuturor ne este mult mai foame.
Sunt o carnivoră, dar metabolismul îmi permite să mănânc legume cu carne și nu carne cu legume. Îmi fac, indiferent de sezon, salată peste care să pun carne sau pește, ori le bag pe toate la cuptor. Îmi place foarte mult peștele, acesta fiind și cel mai ușor de gătit aliment la cuptor, fără să îți umpli casa de miros. Obligatoriu, jumătate din farfurie trebuie să fie plină de legume.

Distribuie prietenilor

Continuarea pe clicksanatate.ro