Cum combați încărunțirea prin metode naturale

Cum combati incaruntirea prin metode naturale

Multe femei care nu au ajuns încă la vârsta senectuții se confruntă cu problema pierderea culorii naturale a părului.

Genele reprezintă aproximativ 30% din motivele pentru care ne albește părul, iar restul de 70% se datorează altor factori, cum ar fi anumite afecțiuni, deficiențele nutriționale, precum și folosirea substanțelor chimice dăunătoare. În plus, stresul, fumatul și o dietă dezechilibrată pot face părul să albească prematur.

Ca să combați încărunțirea prin metode naturale, ai nevoie de vitamine care stimulează foliculii de păr să producă pigmenții (melanina). Calciul previne încărunțirea prematură. Produsele lactate sunt surse importante de calciu. De asemenea, poți găsi calciu în legume cu frunze verzi, cereale fortificate și pește. Ar fi bine să consumi cel puțin trei porții pe zi.

Vitamina D ajută corpul să absoarbă calciul mai eficient. Cercetătorii au descoperit că persoanele cu părul încărunțit prematur tind să aibă deficiențe de vitamina D.

Poți obține vitamina D în urma expunerii moderate la soare. Se găsește și în alimente precum ouă, pește gras și produse fortificate cu vitamina D.

Minerale necesare
Cuprul joacă un rol și în producția de melanină. Îl poți găsi în arahide, migdale și linte, precum și în ficat de vită, crab și ciuperci albe.

De asemenea, poate fi găsit în fasole, cereale integrale, carne roșie și stridii. Dacă este nevoie, ia în considerare administrarea unei vitamine sau a unui supliment alimentar.

Vitamine pentru păr
Există studii efectuate pe șoareci care au arătat că vitamina B5 poate face blana cenușie să revină la culoare inițială, dar încă nu există cercetări care să arate că astfel de efecte pot apărea și la om. Alimentele bogate în vitamina B5 includ peștele, ficatul de vită și iaurtul.

Când nu ai suficientă vitamină B9 în dietă, este posibil să apară modificări ale pigmentării părului, pielii și unghiilor.

Deficitul de vitamina B12 este una dintre cele mai frecvente cauze ale părului încărunțit prematur. Se găsește în carne, produse lactate și cereale îmbogățite cu B12.

Alte remedii
Mănâncă câte o linguriță de ghimbir proaspăt ras amestecat cu o lingură de miere pe zi.

Bea câte un pahar de suc proaspăt de amla / agriș indian sau masează-ți părul cu ulei de amla o dată pe săptămână.

• Mănâncă o lingură de semințe de susan negru de două-trei ori pe săptămână.

• De două ori pe săptămână, masează-ți părul și scalpul cu unt ghee pur.

• De trei ori pe săptămână, aplică suc proaspăt de amarant pe păr.

• Bea câte 300-600 ml de suc proaspăt de iarbă de grâu în fiecare zi sau adaugă zilnic o lingură de pulbere de iarbă de grâu în supele și piureurile pe care le consumi. Se prepară din grâu verde proaspăt dat prin mixer. Mai poți consuma grâu încolțit.

• Bea un pahar de suc de morcovi în fiecare zi.

Sursa – libertateapentrufemei.ro

Parteneri