Cum îți dai seama că ai sistemul imunitar slăbit. Azi, imunitatea, mai importantă ca oricând

Sistemul imunitar este mijlocul de apărare al organismului împotriva agenților externi care pot intra în corp și îl pot afecta. Este construit din rețele de celule, țesuturi și organe care lucrează împreună pentru a proteja organismul. Aceste celule protectoare sunt leucocitele, adică celulele albe din sânge. Acestea au rolul de a ataca agenții care pot îmbolnăvi organismul.
Atunci când nivelul leucocitelor scade, organismul transmite anumite ”semnale de avertizare” precum:

1. Oboseala
Este adevărat că oboseala poate avea nenumărate cauze. Însă atunci când nu are o cauză evidentă, de exemplu, dimineața după ce te-ai trezit sau când orice activitate te face să te simți extenuat.

2. Infecții frecvente
Infecțiile urinare, problemele cu stomacul, gingiile inflamate și roșii sunt semne că sistemul tău imnitar nu poate face față agenților externi.

Distribuie prietenilor

3. Gripă, răceală, dureri în gât
Cât de des răcești? O dată pe lună? Te doare în gât des? Dacă da, atunci e indicat să mergi la medic și să-ți verifici nivelul leucocitelor.

4. Alergii
Unii oameni au reacții alergice mai des decât alții. Nu pot suporta polenul, praful și alți alergeni. Dacă este și cazul tău, e posibil să fie de vină sistemul imunitar slăbit.

5. Răni care se vindecă greu
injuryPielea este cel mai mare organ al corpului si este expusa la cele mai multe riscuri. In fata unui organism cu imunitate scazuta, agentii infectiosi incalca aceasta bariera si cauzeaza probleme serioase la nivelul pielii, ducand la deshidratare, modificari ale culorii si iritatii. Intrucat capacitatea de vindecare a organismului este compromisa, ranile se vindeca mai greu, lasand cicatrici inestetice pe piele.

Mai mult pe Doctorulzilei.ro