AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cum să trăiești cu adevărat viața pe care o meriți? Dulcan: Nu reveni la lucrurile vechi

 

Invitat în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan a vorbit despre puterea creierului de a schimba viața fiecăruia dintre noi.

Sunt câțiva parametri care au început odată cu Universul, până astăzi, și aceia mențin viața. Oamenii sunt dependenți de lumea înconjurătoare, dar nu numai de mediul imediat apropiat, ci și de mediul de dincolo de oameni. „O serie întreagă de întrebări își găsesc răspunsul în subconșteientul nostru”, explică profesorul Dulcan.

Dar pentru asta contează foarte mult și informația de care dispune fiecare persoană în parte.
Este extrem de importantă exersarea creierului.

„Noi abia acum știm. Eu am aflat-o în 2005, în Canada, când am fost visiting profesor la Saint George: creierul este cel mai mobil organ; se modifică, se modelează, biochimic, anatomic și funcțional, în funcție de ceea ce gândim. Pentru orice idee nouă, se face o conexiune nouă. Vechile sinapse dispar și se reface o sinapsă nouă. Și se fac într-un timp teribil de rapid.

În momentul în care noi gândim și avem nevoie de o informație nouă, asta se formează extraordinar de rapid și se conectează altă rețea neuronală. De aia este foarte important să-ți folosești creierul, acest organ care este extrem de mobil și extrem de tăcut.

La toate celelalte organe este posibil, mai mult sau mai puțin, să ai un ecou din partea lor. La creier, nu. Gândești cu ochii închiși sau cu ochii deschiși, el își face treaba de unul singur.
Creierul este organul cel mai mobil și cel mai complicat din Univers. Cea mai complicată structură din Univers”, a subliniat Constantin Dulcan.

Mai mult pe doctorulzilei.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!