Cum scapi rapid de fibromul uterin

 

Deși benign, fibromul uterin este mult mai „fioros”, chiar și decât cancerul, în viziunea femeilor. În ciuda tuturor prejudecăților, există metode de a scăpa de temuta tumoră, fără a ne pierde feminitatea.
Cu toate că nu este altceva decât o formațiune benignă, necanceroasă, ce poate fi tratată ușor, prin intervenții minim-invazive sau medicamentos, din cauza lipsei de informare, un fibrom uterin încă este un „bau-bau” de temut. Totuși, 2 din 4 femei între 21 și 45 de ani au fibrom uterin. Și, pentru că apare la vârsta fertilă, majoritatea femeilor se tem și că nu vor mai putea fi mame. Numai lipsa de informare este de vină pentru ideile preconcepute.
Or, e bine de știut că apariția unui fibrom uterin nu ne împiedică să avem o viață sexuală normală, să facem copii sau să trăim frumos. Dar asta numai dacă avem grijă să ne verificăm regulat starea de sănătate și să fim diagnosticate la timp! Astfel, o simplă discuție cu medicul îți poate despovăra sufletul de griji inutile, căci el va ști care dintre metodele actuale, personalizate, de tratament ți se potrivește cel mai bine. Căci tratamente există, slavă Domnului!
Cine-i vine de hac?
O vorbă veche spune că fibromul ar avea doar două leacuri: menopauza și bisturiul. Totuși, în cazul fibroamelor care se manifestă, se pot utiliza metode minim-invazive sau medicamentoase. Dar tratamentul este personalizat, diferit pentru fiecare pacientă. Teama cea mai mare este legată de pierderea „feminității”, prin îndepărtarea uterului odată cu cea a fibromului. Dar sunt extrem de puține cazurile în care se impune o asemenea intervenție. Tumorile din interiorul uterului, care dau infertilitate sau tulburări de menstruaţie, se pot îndepărta prin histeroscopie, adică prin vizualizarea endoscopică a cavităţii uterine.
Cele dinspre cavitatea abdominală, se pot elimina laparoscopic. Miomectomia reprezintă înlăturarea chirurgicală a fibromului uterin cu menținerea uterului. De ultimă generație este un medicament inovator, utilizat cu precădere în tratamentul preoperator al fibromului. Conține ulipristal acetat, o substanță care combate simptomele moderate până la severe ale fibroamelor uterine. Acest medicament controlează 90% din sângerări, reduce volumul total al fibromului, corectează anemia, reduce durerea, iar efectele persistă 6 luni după oprirea terapiei.

Mai mult pe libertateapentrufemei.ro