Cum se bea ceaiul de ghimbir dacă vrei să slăbești

 

Atat ghimbirul, cat si ceaiul verde, contin substante care ajuta la arderea grasimilor, imbunatatind metabolismul. Dr. Oz spune ca ceaiul verde blocheaza absorbtia grasimilor.
• 12 felii de ghimbir proaspat
• 12 plicuri de ceai verde (sau 4 lingurite)
• 3 cesti de apa
Se da apa in clocot, se opreste focul si se adauga ghimbirul si ceaiul.Dupa cinci minute se scot, se toarna in cana, se adauga un pahar de apa rece si se pune la frigider. Se poate servi cu menta. Acest ceai consumat cu gheata te poate scapa de cateva kilograme.
Ghimbirul este supranumit de catre practicantii medicinei Ayurvedice si “condimentul vindecator”. Ghimbirul crud nu e neaparat cea mai potrivita metoda de consum, avand un gust foarte puternic si o textura “atoasa”, insa consumat sub forma de infuzie de ceai este mult mai indicat, avand in vedere si faptul ca lichidele sunt uneori mai bine asimilate de catre organism decat preparatele solide. Iar cand ghimbirul este consumat impreuna cu ceai verde, sau ceai Rooibos, beneficiile sunt chiar mai importante, date fiind proprietatile antioxidante ale acestor ceaiuri.

Sursa – sanatate.bzi.ro