De ce bunicii noştri nu sufereau de boli cronice. Iată cum evitau bolile!

Probabil ca aţi remarcat ca pe vremea bunicilor nostri rare erau cazurile de boli cronice, precum cancerul sau diabetul, boli care fac ravagii in lume, in momentul de fata.

Nu mai este un secret pentru nimeni ca oamenii zilelor noastre au o gramada de obiceiuri nesanatoase, alimentatia fiind una dintre cele mai mari probleme ale acestora. Stresul, stilul de viata haotic, sentimentele negative sunt doar cateva motive din pricina carora oamenii au ajuns sa fie bolnavi, de la varste foarte tinere.

Ce lucruri faceau bunicii nostri, pentru a evita bolile?

Distribuie prietenilor

1. In primul rand, bunicii isi gateau propria mancare acasa, folosind doar ingrediente naturale. Dupa cum iti poti imagina, la vremea respectiva oamenii isi pregateau singura mancarea, ba mai mult, de cele mai multe ori, alimentele folosite la prepararea acesteia proveneau din gradina lor personala, iar dieta bunicilor continea in mod natural multi nutrienti. Atunci nu existau alimente semipreparate, procesate, iar mancatul in oras era ceva rar. Din fericire pentru ei, aceste obiceiuri sanatoase i-au tinut departe de boli.

2. Nu consumau OMG ( orgasnisme modificate genetic), aditivi, stabilizatori sau alte E-uri. Mancarea nu era tratata cu aditivi, antibiotice sau hormoni. Aceste chimicale au inceput sa fie folosite dupa 1900, producatorii cautand inca de atunci metode de prelungire a „vietii” alimentelor, in detrimentul sanatatii oamenilor.

3. Nu luau pastile chimice si nu fugeau la doctor, imediat ce un disconfort se instala. Probabil ca iti amintesti si tu ca bunicii tai nu se grabeau sa mearga la medic, la primul semn de slabiciune. Ba chiar contra. Acestia aveau incredere in remediile naturale, asa ca lasau organismul sa-si faca treaba, inainte de a apela la medicina alopata. Hrana era pentru ei vindecatoare, chiar daca stiau sau nu acest lucru.

4. Ei nu tineau regimuri, nu isi chinuiau corpul si metabolismul cu restrictii de tot felul, consumau hrana in forma ei naturala. Bunicii nostri nu au fost victimele dietelor capricioase, calculului caloriilor, marketingului hranei, care sunt atat de populare astazi (in parte din cauza faptului ca infrastructura de marketing nu exista inca). Asta i-a ajutat sa-si mentina un metabolism sanatos si sa se hraneasca in acord cu nevoile corpului.

5. Mancau doar fructe si legume de sezon. Cu siguranta nu o vedeai pe bunica ta mancand caise sau zmeura in timpul iernii…Bunicii nostri obisnuiau sa consume doar alimentele specifice sezonului. In caz ca nu stiai, nu este indicat sa mananci astfel de alimente aduse de peste hotare, deoarece sunt tratate cu tot felul de chimicale. Cel mai indicat este sa mananci fructele si legumele care cresc in zona unde locuiesti.

Continuarea pe suntsanatos.ro