• Home
  • Sănătate
  • De ce ne trădează corpul după 30 de ani și cum luptăm cu schimbările din organism?

De ce ne trădează corpul după 30 de ani și cum luptăm cu schimbările din organism?

fete 1

Odata trecut pragul celui de-al treilea deceniu, trupul tau te tradeaza mai rau ca barbatul care trece prin criza de la 40 de ani. Dezechilibrul hormonal, incetinirea metabolismului si imbatranirea pielii pot face din silueta ta frumoasa o amintire.
fete
Pe masura ce inaintam in varsta, adunand cu dragoste si oarecare obida in bagaj experienta, intelepciune, iluminare, trupul ne tradeaza, jefuindu-ne invers proportional cu ritmul in care acumulam spiritual.
Exista si femei care au puterea sa-si traiasca deceniile fara sa certe natura, dar ele par aproape un miracol. Noi, celelalte insa, luptam cu inversunare. Ne suparam pe soarta si inotam prin crize periodice de depresie ca printr-o mlastina. Cheltuim averi pe creme-minune, pe pastile-minune, pe operatii-minune. Fara sa intelegem ca de fapt minunea poate fi in noi.
Natura ne-a programat in asa fel incat sa ne fure, incetul cu incetul, toate darurile pe care ni le-a dat pentru a seduce. Dar nu ne-a luat mintile (de tot).
Pana la 30 de ani, trupul este destinat sa-si mentina greutatea constanta, pielea neteda si celulita ascunsa in profunzime. Daca intelegem insa ce se petrece dupa acea varsta, nu ne ramane decat sa ne alegem armele mortale cu care sa combatem neajunsurile.
Hormonii o iau razna
Din pacate, intr-un sens negativ. Nu devii mai exuberanta si mai pusa pe flirt. Hormonii sexuali (estrogen, progesteron si testosteron, din care avem si noi, un pic), dar si ceilalti (tiroidieni, hipofizari etc.) dau semne de senilitate si nauceala, din pricina faptului ca iti schimbi stilul de viata.
Motive ar fi destule: sarcina, sedentarismul, stresul, alimentatia alandala. Hormonii insa nu influenteaza numai modificarile legate de silueta, ci si de celelalte organe din corp si de oase. Dezechilibrul hormonal duce la incetinirea metabolismului, o conditie foarte greu de combatut. Arderile se vor produce tot mai greu, organismul lenes va prefera sa adune si sa stocheze.
Asa ca ai grija la stilul tau de viata si ia seama din clipa in care observi ca devii parca mai greoaie.
Consulta un endocrinolog, exista remedii medicale pentru dezechilibrul hormonal, atunci cand acesta se pastreaza in graficul conceput de natura si nu se datoreaza vreunei boli.
Toate toxinele sa ramana pe loc
Dintr-odata, te trezesti invadata de celulita. Parca vara trecuta nu aratau asa coapsele mele, iti spui, privind cu indoiala cum trupul tau se ruineaza jalnic. Celulita este tot o consecinta a incetinirii metabolismului, dar de data asta vina o poarta acel segment care se ocupa de eliminarea toxinelor.
Celulele acumuleaza produsi toxici si isi modifica functia si forma, asa spune stiinta. Noi ii spunem „coaja de portocalai si suna mai bine decat se arata.
Fa-te prietena cu ceaiul verde, cu suplimentele alimentare destinate dezintoxicarii organismului, cu cremele anticelulitice care contin cafeina, extract de iedera sau de samburi de struguri.
Pielea mea de catifea, unde esti?
Nu te tradeaza numai interiorul, ci si exteriorul. O piele care acumuleaza toxine este terna, lipsita de elasticitate si culoare, lipsita de lumina. Tot mai putine celule se mai lupta cu imbatranirea. Epiderma care ascundea odinioare cu gratie celulita incepe sa se valureasca dupa chipul si asemanarea cocoloaselor de grasime de dedesubt. Aliatii tai sunt acum lufa de baie, gelul de dus exfoliant, manusa de masaj si cremele de corp cu rol de netezire si hranire.
Sursa : Revista Felicia

Parteneri