Descoperire fantastică! Consumul de nuci poate …

Un studiu efectuat de către Imperial College London (a opta universitate a lumii în 2016) a relevat unele amănunte extrem de interesante. Potrivit autorilor analizei, oamenii care consumă cel puțin 20 de grame de nuci zilnic au șanse mult mai mici de a dezvolta boli grave, precum cele de inimă, respiratorii sau cancerul, scrie Bugetul.ro.
Mediafax scrie că nucile micșorează riscul de a avea o boală de inimă cu aproape 30%, pe cel de cancer cu aproape 15%, iar pe cel de moarte prematură cu aproape 22%. Totodată, consumul de nuci este asociat cu o scădere de 40% a riscului de diabet.
Mai mult, unui om care mănâncă nuci i se reduce la jumătate riscul de a muri pe fondul unei boli respiratorii, arată studiul menționat.
Pentru realizarea acestui studiu, au fost folosite date care provin de la alte 29 de analize, la care au participat peste 800.000 de persoane.

Nucile, spun profesori de la teologie, sunt nelipsite din cliliile călugărilor, iar pustnicii treceau iarna asigurăndu-și necesarul de vitamine și hrană, cu nuci.