Diabeticii și doliul adus prea repede, din neglijență, în casele lor

Din ce in ce mai multi pacienti bolnavi de diabet se afla la limita dintre viata si moarte • Medicii specialisti sustin ca motivul principal este faptul ca acestia nu respecta indicatiile medicale.

In acest an, trei pacienti ieseni diabetici au decedat din cauza ca au intrat in coma diabetica. Medicii specialisti trag un semnal de alarma asupra faptului ca numarul pacientilor, care din cauza neglijentei ajung intr-un stadiu avansat al bolii, creste.

Reprezentantii clinicii de diabet sustin ca, in ultima luna, au ajuns la clinica de diabet din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iasi, 15 pacienti care se aflau la un pas de moarte. Cauzele pentru care acestia au ajuns in ultimul stadiu al bolii au fost administrarea unei doze prea mari de insulina sau tablete, nerespectarea dietei alimentare, consumul de alcool sau depunerea de efort fizic exagerat. Pacientii s-au prezentat la spital cu simptomatologii tipice instalarii comei diabetice si anume anxietate, vedere dubla, palpitatii, senzatie exagerata de foame, de stomac gol. Medicii specialisti lanseaza o serie de avertizari privind aceste situatii.

Cum actionam la instalarea comei?
Specialistii in tratarea diabetului sustin ca, atat in mediul rural, cat si in cel urban exista un numar foarte mare de pacienti care, din cauza ca nu respecta indicatiile medicale, ajung la un pas de a-si pierde viata. Cele mai grave cazuri insa sunt ale batranilor din mediu rural, diagnosticati cu diabet. Acestia, uitati de familiile lor, isi administreaza insulina in cantitati mult prea mari, facandu-si, in general, doua injectii pe zi. Problema este ca, pana depisteaza vecinii starea bolnavului, pana ajunge un echipaj de urgenta, acestia intra in coma si de multe ori mor in drum spre spital.

Citește mai mult pe BZI.ro