Dieta cu castravete. Slăbește 7 kg în 14 zile

dieta_castraveteDieta pe bază de castravete este una simplă și eficientă. Nu este o dietă care include un regim strict sau care necesită înfometarea. Inițial această dietă trebuie ținută 10 zile, dar pentru rezultate mai îmbucurătoare, se ține 14 zile.

Consumat ca aliment, castravetele cu coajă, în stare crudă, are un aport de 20 de calorii la 100 de grame, din care carbohidrați aproximativ 3, 63 gr, grăsimi 0,11 gr, proteine 0, 65 gr, vitamina B1 0, 027 mg, vitamina B2 0,033 mg, vitamina B3 0,098 gr, conține și vitamina B6 și B9, vitamina C, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc. Conține toate substanțele nutritive de care organismul are nevoie zilnic.

Această dietă se bazează de fapt pe salată de castravete, care poate fi consumată în timpul zilei, ori de câte ori îți este foame, fără a adăuga vreun condiment sau sosuri. În timpul zilei, poți mânca și alte alimente, cum sunt:

– 2 ouă fierte sau 150 de gr de ton, fără ulei

– 150 de gr de piept de pui

– 2 cartofi mari fierți sau 3 felii de pâine integrală

– 500 de gr de fructe proaspete

Pe parcursul celor 14 zile se bea multă apă, cel puțin 2 litri pe zi, ceai și cafea, fără zahăr. Trebuie să evităm consumul de alcool, băuturi răcoritoare și dulciurile.

În schimb, consumă mai multe piureuri de castravete sau salată de castraveți ca masă principală sau ca gustare. Cu alte cuvinte, consumă castravete ori de câte ori îți este foame.

Rețeta pentru salata de castraveți

Ai nevoie de:

– 400 gr de castravete

– 2 linguri de iaurt

– usturoi, opțional

Mod de preparare

Este foarte simplu și ușor de pregătit această salată. Prima dată speli castravetele și-l cureți de coajă sau dacă îți place cu coajă, lasă-l așa. Îl tai felii într-un castron, adaugi cele două linguri de iaurt și usturoiul tocat, și amesteci.  Asta este tot.

Cum poți face shake de castravete?

Ai nevoie de:

– un castravete

– un măr

– o mână de spanac

– ghimbir, opțional

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele în blender, după ce sunt spălate și curățate, și se mixează până sunt bine amestecate și s-a format o pastă lichidă. Toarnă-l în pahar și bucură-te de acest smoothie delicios și hrănitor.

Sursa – clickpentrufemei.ro