Dimineața și ritualurile ei sănătoase. Iată câteva dintre ele!

 

Felul cum îţi începi ziua îşi poate pune amprenta pe tot parcursul ei. Cu cât startul este mai bun, cu atât ai şansele mai mari care toată ziua să fie excelentă! Ţine cont de aceste sfaturi şi vei observa rezultatele!

Bea un pahar de apă cu lămâie! Cel mai eficient şi sănătos mod de a te reactiva dimineaţa este să bei un pahar cu apă. Şi, dacă mai storci şi o lămâie în ea, atunci cu siguranţă vei avea un început de zi excelent. Apa trebuie să fie uşor călduţă, astfel nu va fi un şoc pentru organism. Lămâia va ajuta sistemul digestiv să fie gata pentru alimentele pe care urmează să le primească. Procesul de hidratare este foarte important, mai ales că dimineaţa te afli după aproximativ 8 ore în care nu ai mai băut apă.

Distribuie prietenilor

Trezeşte-te mai devreme! Pentru ca ritualurile sănătoase dintr-o dimineaţă să se întâmple, este nevoie de ceva mai mult timp. Pentru o trezire plăcută, primul lucru pe care îl poţi face este să deschizi geamul. Apoi, te poţi bucura de linişte, poţi lua micul dejun şi te poţi pregăti fără grabă pentru plecare. Oferă-ţi ca timp dimineaţa în jur de o oră şi jumătate înainte de a ieşi pe uşă.

Ia-ţi micul dejun! Fiind cea mai importantă masă a zilei, micul dejun nu doar că îţi oferă energie pentru o nouă zi, dar aduce beneficii pentru sănătate: un regim alimentar mult mai complet, cu mai mulţi nutrienţi, vitamine şi minerale. Oferă o mai bună concentrare, aşadar un randament ridicat la job sau la şcoală. Tot micul dejun aduce un nivel scăzut de colesterol, controlul greutăţii.

Fă puţină mişcare! Nu mai da vina pe lipsa timpului şi alocă doar 5 minute pentru a face câteva exerciţii fizice. Nu trebuie să te extenueze, nu trebuie să fie grele. Fă atât cât poţi, dar asigura-te că le faci corect. Ieşi din zona de confort şi alocă în fiecare zi un timp scurt pentru mişcare. Treptat poţi mări efortul. Este o investiţie minunată pe care o poţi face pe termen lung pentru sănătatea ta.

Meditează! Meditaţia la primele ore te ajută să treci peste momentele grele pe care le-ai avut în ziua precedentă. Vei trece mai uşor peste acestea dacă vei începe ziua cu câteva minute de meditare. Dimineaţă la prima ora telefoanele încă nu au început să sune, nu vei fi întrerupt, astfel că meditaţia poate avea loc uşor. Vei vedea că te vei simţi creativ, energizat, cu o stare de bine, deşi meditaţia ta nu a durat decât câteva minute, conform www.alegesanatos.ro.