A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Dr. Mencinicopschi: “Se pot mânca şi cinci ouă pe zi, cu această condiție!

0 1.113

 


APRECIAZA ARTICOLUL !

Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţie, susţine că teoria potrivit căreia alimentele grase sunt periculoase şi ne pot îmbolnăvi este falsă. De fapt, cele de care trebuie să ne ferim nu sunt grăsimile de origine animală, ci zaharurile şi carbohidraţii, inamicii principali ai obezităţii şi ai apariţiei bolilor cardio-vasculare.

Dr. Mencinicopschi: “Nu mâncaţi grăsime. Fals!”
„Majoritatea medicilor spun: „Nu mâncaţi alimente grase cu grăsimi de origine animală pentru că acestea conţin acizi graşi saturaţi şi vă veţi îmbolnăvi de boli cardiovasculare sau cerebrovasculare”. Este fals! Este o teorie care nu a fost niciodată verificată şi începută de prin anii 1950. Cercetările moderne au arătat că, din contră, ceea ce te îmbolnăveşte sunt zaharurile, carbohidraţii rafinaţi şi nu grăsimile de origine animală saturate, cum este grăsimea din lapte – untul – , cum sunt brânzeturile, slănina, grăsimile din carnea grasă de pasăre, porc, vită. Toate acestea s-au dovedit a fi chiar cardio-protectoare şi cu un efect împotriva apariţiei bolilor cu degenerescenţă, cum sunt Alzheimer sau Parkinson”, explică profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, potrivit Revista Viva!.

Mitul oului: Câte ouă putem consuma în decurs de o săptămână?
Mencinicopschi a vorbit şi despre consumul de ouă, o problemă intens dezbătută privind alimentaţia. Se spune că este interzis să mănânci mai multe de 2-3 ouă pe săptămână. Este mit sau realitate! Potrivit specialistului, le poţi introduce în dieta ta, cu condiţia să le mănânci în prima parte a zilei şi gătite sănătos.

„Astăzi, adevărata ştiinţă a nutriţiei arată că mesele noastre trebuie să fie foarte bogate în grăsimi de origine animală. Este o dietă care astăzi se cunoaşte sub denumirea de dietă ketogenică, adică în care grăsimile ar trebui să fie de peste 50% din alimentele pe care le consumăm. Dintre grăsimile vegetale sunt recomandate uleiul de măsline extravirgin, dar neapărat presat la rece, precum şi uleiul de cocos, care are nişte acizi graşi buni.
La micul dejun, de exemplu, cel mai indicat a se mânca sunt ouăle, deşi acestea sunt cumva intrate în dizgraţie. Sunt foarte mulţi care spun să nu se consume mai mult de un ou sau două pe săptămână. Părerea mea este că se pot mânca şi cinci ouă pe zi, e adevărat în prima parte a zilei şi pregătite sănătos – adică fierte sau prăjite în grăsime de porc sau în unt cu 99,7% grăsime.

Mai mult pe clickpentrufemei.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More