• Home
  • Sănătate
  • Dr. Mihai Craiu, despre numărul mare de cazuri Covid-19: ”Riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii”

Dr. Mihai Craiu, despre numărul mare de cazuri Covid-19: ”Riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii”

elevi masti 1

Doctorul pediatru Mihai Craiu atrage atenția asupra numărului din ce în ce mai mare de cazuri de Covid-19 în rândul copiilor. Specialistul consideră acest trend îngrijorător, pentru că boala îi afectează grav pe copiii care suferă și de alte maladii severe.

”Riscăm să ne omorâm și copiii”, avertizează dr. Craiu, potrivit click.ro.

”În ultimele zile am început să vedem din ce în ce mai mulți copii Covid-19 pozitivi. Marea majoritate sunt diagnosticați pentru că au o maladie severă, diferită de Covid-19, într-un scenariu ce impune spitalizarea. Conform regulamentului INSMC, toți copiii ce au nevoie de internare sunt testati PCR. În vară vedeam un caz pozitiv la 4-5 zile, acum vedem unul la câteva ore. Deci am reușit! Iresponsabilitatea unora, prostia altora și nerespectarea regulilor de către bună parte dintre noi «a împins» infecția cu noul coronavirus și la copii. Inclusiv la cei care stau continuu acasă, având comorbidități.

Din rațiuni etice nu voi vorbi despre cazuri. Încă nu… Încă sper să realizăm că riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii! Chiar dacă infecția cu SARS-CoV-2 evoluează ușor la majoritatea copiilor, cei având comorbiditați vor fi la fel de expuși riscurilor… ca și adulții ce au maladii similare”, a scris pediatrul, pe pagina de socializare.

Parteneri