DR. OZ: DE CE ÎŢI ALBEŞTE PĂRUL

par_albDr. Oz explică de ce apar firele de păr albe, ce factori declanşează albirea şi ce rol joacă stresul.

De ce îţi albeşte părul

Melanina, pigmentul care dă culoarea pielii, părului, ochilor, este produsă de celule numite melanocite, aşezate în jurul rădăcinii firului de păr. Odată cu vârsta, melanocitele produc tot mai puţin pigment, astfel că firul devine mai puţin colorat până când ajunge complet alb.
Dr. Oz spune că de obicei, acest proces începe spre 40 de ani, dar unele persoane pot avea fire albe de la 20, lucru care depinde strict de moştenirea genetică. Dacă mama sau tatăl tău au început să albească prematur, probabil că aceeaşi soartă te aşteaptă şi pe tine şi, din păcate, nu poţi face nimic ca să previi albirea părului.

Legătura dintre stres şi părul alb

Cu siguranţă ai auzit de persoane care au albit peste noapte în urma unui şoc emoţional puternic. Din fericire, este doar un mit. Dr. Oz spune că indiferent ce ţi s-ar întâmpla, nu poţi albi în câteva ore sau zile pentru că firele de păr odată crescute nu îşi schimbă niciodată culoarea.
De asemenea, stresul cronic, cu care ne confruntăm mulţi dintre noi, nu are legătură cu albirea prematură. Sau cel puţin niciun studiu nu a putut confirma acest lucru până acum.
Pe de altă parte, unii medici consideră că modul de viaţă modern – expunerea la soare, poluarea, consumul de chimicale, fumatul, etc – poate duce la „golirea” melanocitelor. Dr. Oz spune că acest lucru ar fi teoretic posibil însă este nevoie de studii mai clare care să dovedească aceast legătură.

Mai multe, pe unica.ro