Dr. Streinu Cercel: Gripa se tratează, dar medicii nu prescriu acest medicament care te vindecă în 24 de ore

 

Doctorul Adrian Streinu Cercel a declarat că gripa se trateaza, exista un medicament, care se foloseste si in 24 de ore iti ia cu mana. Medicul se arată revoltat de reticența unor medici care nu îl prescriu.
Gripa se tratează, potrivit acestuia, cu medicamente antivirale, unul dintre acestea fiind Oseltamivir sau Tamiflu, care are efect în 24 de ore.

„Am văzut acum că o serie de medici nu prescriu Oseltamivir, că nu vor să prescrie. Că le-a spus cineva că nu au voie să scrie. Domnilor, hai să ne băgăm minţile în cap! Eu înţeleg medicina defensivă şi că fiecare să facă numai ce este în teritoriul lui, dar într-o astfel de situaţie toată lumea ar trebui să punem numărul pentru a limita răspândirea virusului. I-am dat Tamiflu/Oseltamivir, i-am oprit manifestarea şi respectiv transmiterea virusului în populaţie”, a explicat profesorul Cercel, potrivit doctorulzilei.ro.

Distribuie prietenilor

Medicul spune că testele de gripă nu sunt relevante, că 20 la sută din testele de gripă sunt fals negative. „Ca atare, dacă aveţi un test fals negativ, ce o să spuneţi, că n-aveţi gripă când aveţi gripă şi nu vă trataţi? Eu cred că este cazul să ne băgăm minţile în cap şi să ne vedem de treburile noastre”, a conchis Streinu-Cercel.