După ce vei citi sigur nu vei mai mânca! Ce conţine, de fapt, pateul de ficat din conserve

pate conservăDacă te uiţi cu atenţie pe etichetele pateurilor de ficat din comerţ vei constata conţinutul foarte scăzut de ficat. Majoritatea mărcilor cunoscute sau mai puţin cunoscute au un procent de 15-25% ficat de porc într-o conservă de pate de ficat.

Urmează slănină, şorici, făină albă de grâu (!!!), proteină vegetală din soia, amidon din porumb, apă, sare iodată(după gust, pentru că nu scrie nicăieri ce procent de sare a fost folosit în cei 85% rămaşi după ingredientul principal), zahăr, carmin (colorant), gluten (agent alergen) şi nitrit de sodiu, pe post de agent conservant. Despre nitritul de sodiu (E 250) şi potenţialul său cancerigen s-a discutat mult în ultima vreme, deci putem considera că este bine să fie evitat.

Distribuie prietenilor

Potrivit realitatea.net, iată o listă de substanţe prezente pe etichetele pateurilor de ficat din comerţ: polifosfaţi, condimente, extract de condimente, muştar, sirop de glucoză, emulgatori- esterii glicerolici ai acidului citric, lactilat de sodiu, agenţi de îngroşare: gumă guar, gumă xantan, antioxidant- acid citric, ascorbat de sodiu, potenţiator de aromă: monoglutamat de sodiu, vitamine, agent de gelifiere- caragenan, agent de reglare a acidităţii: acid malic.