• Home
  • Sănătate
  • E total interzis să faci acest lucru dacă ai avut Covid. Imunolog: Pericol de atac cerebral și infarct

E total interzis să faci acest lucru dacă ai avut Covid. Imunolog: Pericol de atac cerebral și infarct

trombocite 1

Unele activităţi care deşi par banale pot duce la atacuri de cord şi la accidente vasculare cerebrale, pentru cei care au avut Covid, atenţionează medicii ruşi.

„Nu este de dorit ca cei care au avut COVID-19 și au suferit complicații neurologice sau cardiovasculare să facă baie în cadă sau să meargă la saună timp de o lună, deoarece aceasta este o povară semnificativă pentru organism. Supraîncălzirea poate provoca crize hipertensive, tulburări vasculare, exacerbări ale varicelor și alte probleme”, a explicat Serghei Tokarev, şeful Departamentului Profilaxie în Districtul Federal Ural, potrivit doctorulzilei.ro.

„Baia este unul dintre remediile populare pentru tratamentul răcelilor, dar nu şi atunci când este vorba despre COVID-19. Deoarece această boală influenţează coagularea sângelui. În perioada Covid și post-Covid ne este foarte frică de dezvoltarea trombozelor.

O persoană merge la o baie sau la o saună, transpiră acolo, are loc deshidratarea, sângele se îngroașă, iar acest lucru crește probabilitatea apariției cheagurilor de sânge, apoi apar accidente cerebrovasculare, tahicardie”, a adăugat el.

Băile calde şi sauna trebuie evitate cel puţin o lună după trecerea prin boală, indiferent că a fost vorba despre o infecţie cu simptome uşoare sau severe.

Parteneri