E vremea ghebelor. Află ce minunate beneficii pentru organism aduc.

Ghebele, adevărat izvor de sănătate! Ce beneficii aduc organismului și de câte boli te feresc

Cine n-a mâncat ghebe până acum trebuie să o facă! Sunt ciuperci comestibile care cresc toamna pe conifere și foioase, de cele mai multe ori în păduri sau parcuri mari.

Aceste ciuperci sunt un adevărat izvor de sănătate. Conțin proteine, minerale, fibre, vitamina A, acid valerianic și carbohidrați. Ghebele reglează nivelul glicemiei, previn îmbolnăvirea inimii, ajută la îmbunătățirea vederii, întărește imunitatea împotriva răcelii, a infecțiilor renale și a gripei.

Distribuie prietenilor

Ghebele întăresc circulația sângelui și ajută la o mai bună oxigenare a acestuia. Aceste ciuperci ajută sistemul imunitar în lupta cu infecțiile și cu celulele maligne, scrie topremediinaturiste.ro. Ghebele trebuie consumate neapărat fierte sau fripte pentru că în stare crudă sunt toxice.

Vă spunem mai jos o rețetă simplă: ghebe cu usturoi!

Ai nevoie de: un kilogram de ghebe, 3-4 căței de usturoi, sare, pătrunjel și ulei. Spală bine ghebele și punele la prăjit într-o tigaie mai mare. Acoperă cu un capac, iar când se rumenesc pune usturoiu pisat, apoi toacă și pătrunjelul și adaugă-l. Mai lasă-le la prăjit maxim 10 minute, apoi pot fi servite simple, dar și ca garnitură.

sursa – doctorulzilei.ro