Efect neştiut: ce se întâmplă dacă te ungi pe faţă cu SMÂNTÂNĂ

Femeile si chiar barbatii folosesc tot felul de retete naturale pentru a avea un ten cat mai frumos si curat. Graţie smântânii veţi scăpa de problema tenurilor pătate sau a celor palide şi ofilite. Reţetele indicate în acest sens sunt următoarele:
smantana
– Pentru ten pătat – două linguriţe cu smântână şi o linguriţă cu zeamă de lămâie.

– Pentru ten ofilit – amestecaţi o lingură cu smântână cu miezul unei banane foarte coapte şi sucul de la o jumătate de portocală.

– Pentru puncte negre – realizeaza o pasta din malai si smantana. Intinde compozitia pe fata si, cu ajutorul degetelor, maseaza prin miscari circulare timp de 5 minute. Insista in special in zona fruntii, a nasului si a obrajilor (zona T). Dupa ce ai terminat, clateste cu apa. Astfel, scapi atat de punctele negre inestetice, cat si de celulele moarte de pe fata.

Distribuie prietenilor

— Pentru orice tip de ten – ai nevoie de jumătate dintr-o banană bine coaptă zdrobită și amestecată cu o lingură sau două de smântână. Se întinde pasta cea dulce pe toată fața, pe gât și decolteu și se lasă la odihnă vreo 20-30 minute. Nu aștepta să se usuce pentru că nu se va întâmpla. Clătește apoi cu apă călduță și admiră-ți tenul hrănit și luminos. Aplică o cremă hidratantă bio și gata.
Dacă eşti fumătoare, un prim remediu pentru refacerea tonusului pielei faciale este aplicarea unei masti facute din fructe de crusin si smantana. Amesteca fructele de crusin cu o lingura de smantana, aplica amestecul pe fata si lasa-l asa timp de 15 minute. Pentru a da rezultate, trebuie sa faci aceasta masca de 2-3 ori pe saptamana. De asemenea, poti sa amesteci foi de aloe vera cu miere si sa intinzi amestecul pe fata si gat. Si o masca facuta din morcov si curmale te ajuta, pentru ca sunt bogate in antioxidanti si beta-caroteni care sunt esentiali pentru tenul unei fumatoare.
Maria Tudor, A.M.PRESS