EFECTELE ADVERSE ALE ULEIULUI DE COCOS! CE NU NE SPUN NUTRIȚIONIȘTII

 

  ulei cocosBeneficiile uleiului de cocos sunt lăudate de majoritatea medicilor nutriționiști, însă există câteva reacții adverse pe care acesta le are asupra organismului și pe care specialiștii preferă să le ignore.

Crește colesterolul

Distribuie prietenilor

Deși este indicat de cele mai multe ori în curele de slăbire, conform experților în sănătate, efectul uleiului de cocos este exact invers. Este repsonsabil de creșterea colesterolului total și duce la îngrășare, conform numeroaselor studii făcute de cercetătorii americani.

Disconfort gastro-intestinal

Conform medicului Bruce Fife, uleiul de cocos poate fi consumat în cazul persoanelor cu probleme intestinale, datorită proprietăților antibacteriene și antimicrobieni. Totuși, distrugerea tuturor bacteriilor din stomac este contraindicată, putând duce la diarie și simptome ale bolii colonului iritabil.

Reacții alergice

Uleiul de cocos poate provoca și reacții alergice, deși extrem de rar. Totuși, persoanele care sunt alergice la alune pot dezvolta alergii și din cauza cocosului. Aceste reacții adverse pot varia în severitate de la sensibilitate la nivelul pielii, la erupții cutanate, însă dacă întreg organismul este alergic la uleiul de cocos, atunci acest lucru ne poate amenința viața.

Însă, s-au detectat destul de puține cazuri în ceea ce privește astfel de efecte ale uleiului de cocos. Persoanele care suferă de alergie la uleiul de cocos sunt, de regulă, alergice la fruct.

Sursa – unica.ro