• Home
  • Sănătate
  • Există riscul de infectare dacă primești colet sau scrisoare? Arafat explică, după ce mai mulți curieri au fost depistați cu COVID-19

Există riscul de infectare dacă primești colet sau scrisoare? Arafat explică, după ce mai mulți curieri au fost depistați cu COVID-19

curier colet

Vine coronavirusul cu scrisoarea sau coletul? Unul dintre cei mai mari jucători pe piața de curierat din România a depistat în rândul angajaților bolnavi cu COVID-19.
Iar întrebarea a apărut încă de la izbucnirea pandemiei: cât este de sigur să primești colete și scrisori și cum este recomandat să gestionezi manipularea lor.
Raed Arafat a explicat românilor ce ar fi bine să facă, mai ales după apariția celor 24 de cazuri confirmate de COVID-19 la FAN Courier.

Raed Arafat a făcut, marți seară, la Digi24, recomandări pentru persoanele care primesc colete și scrisori.

„Rămâne riscul minimal în aceste situații, nu putem vorbi de un risc major sau unul care să creeze îngrijorări. Riscul prin colete să se transmită ceva este minimal și foarte multe țări au continuat activitățile de curierat și de poștă”, a spus Arafat.

„Mai mare riscul este dacă te întâlnești cu cineva, dacă există un schimb de aerosoli, care este de fapt modalitatea de transmitere a virusului, dar nu prin colet”, a adăugat secretarul de stat, potrivit doctorulzilei.ro.

Întrebat dacă oamenii să dezinfecteze coletele sau scrisorile, Arafat a răspuns: „Este bine după ce ai manipulat coletul și ai deschis ambalajul să te speli bine pe mâini, adică se de dezinfectezi ca persoană, iar ambalajul să fie aruncat”.
„Cred că va fi foarte greu să dezinfecteze coletele și plicurile, dar după ce le-ai maipulat este foarte bine să te speli pe mâini”, a adăugat el.

Parteneri