Fii atent! Locul în care apare durerea îți dezvăluie ce organ are probleme

Durerea este un semn comun ca organismul dumneavoastra prezinta anumite dificultati si probleme. În cazul in care durerea persista, este absolut obligatoriu sa o tratati. Iata ce organe sufera in functie de locul durerii:
1. Inima: Verifica modul in care functioneaza inima daca simti durere in piept, bratul drept sau in partea superioara a spatelui. Fii atent mai ales daca durerea afecteaza partea stanga a corpului. Acesta este doar modul in care organismul trimite semnale de-a lungul maduvei spinarii.
2. Plamani si diafragma: Daca durerea loveste gatul si umerii, verificati plamanii si diafragma. Consultati-va medicul pentru orice terapie suplimentara.
3. Ficatul si vezica biliara: Durerile in zona ficatului si vezicii biliare poate indica faptul ca aveti de-a face cu probleme ale respectivelor organe. Fii atent mai ales in cazul in care durerea este persistenta.
4. Stomac si pancreas: Daca durerea este situata in zona abdominala si din spate, poate fi o problema cu pancreasul sau stomacul. Potrivit statisticilor, peste 50% dintre pacientii cu pancreatita cronica acuza dureri severe de spate. Este o conditie pe care nu trebuie sa o ignorati.
5. Intestinul gros: Junghiurile in partea dreapta a abdomenului inferior poate indica faptul ca, uneori, sunt nereguli cu intestinul gros. O problema la nivelul colonului si rectului se exprima de regula prin dureri in zona centrala a abdomenului inferior. Consultati medicul cat mai curand posibil.
6. Intestinul subtire: In cazul in care durerea apare in zona ombilicului, verificati-va intestinul subtire. Comunicati-i medicului dumneavoastra chiar si cel mai mic detaliu.

Continuarea pe sanatate.bzi.ro