Florentin Scaleţchi: Avem o naţiune divizată???

scaletchi 1

Da, determinată de politicienii pe care de- a lungul acestei perioade de capitalism- de junglă, de reformă neîmplinită şi mereu restartată, au divizat- o şi îngenuncheat- o pentru singura vină că a crezut în minciunile lor şi i-au votat.

Da, de instituţii care au fost îndrumate să se subordoneze unor politicieni ajunşi în fruntea ţării cu înclinări şi instincte totalitare şi dictatoriale.

Da, de şefi de instituţii care au ignorat fişa postului lor, crezând că pot şi de ce nu să fie mai presus de lege.

Da, de un fost preşedinte comunisto-securist care în timp de două mandate, de câte 5 ani, a divizat această naţiune şi a incitat-o la ură şi dezbinare atacând-o chiar în fibra genezei ei, încercând de fapt modificări substanţiale ale structurii instituţiilor statului.

Am asistat, aproape, fără reacţii, cum tinerii au fost incitaţi impotriva propriilor părinţi, dar şi- a personalului muncitor impotriva pensionarilor şi a propriilor bunici, a asistenţilor medicali şi rezidenţilor împotriva medicilor, a subofiţerilor împotriva ofiţerilor, a cadrelor civile împotriva militarilor, a elevilor împotriva profesorilor indiferent de etapa de învăţământ, a angajaţilor din diverse instituţii ale statului împotriva şefilor, şi tot aşa. Şi ne mai punem întrebarea dacă, o aşa naţiune chinuită, după o asemenea perioadă de agresiune împotriva ei, de un om fără dragoste de ţară, fără inimă şi cu sufletul vândut diavolului, este o naţiune divizată?

Da, căci există o mare masă de oameni care se lasă manipulaţi pentru o plevuşcă de bani, sau te miri ce avantaje, fără prea multă cultură şi experienţă de viaţă şi care dau curs impulsurilor mefistofelice ale unor aşa zişi formatori de opinii şi conducători spirituali, dispuşi permanent la nesupunere civică.

Da, pentru că am avut şi avem conducători de stat pentru care, societatea civilă este cel puţin divizată de două identităţi, una de tip seoroşist şi tocmai bună să fie trimisă în stradă, la proteste nelegale şi folosite ca asul din mânecaă, la nevoie, şi alta care, chiar dacă e imparţială şi nefinanţată de acest mogul financiar şi luptă pentru apărarea drepturilor fundamentale ale omului, pentru ei, mai că nu există, este total ignorată.

Da, pentru că ani buni România, a beneficiat de celebrul binom Coldea- Koveşi, care a băgat frica în politicieni, în şefi de instituţii, în presă, în oameni de afaceri, în armată, în sănătate, în învăţământ şi în justiţie, prin metode securiste- comuniste, de care am crezut că ne- am depărtat odată cu căderea cortinei de fier.

Da, pentru că ţara a beneficiat de o justiţie îngenuncheată şi la comandă, pentru care a existat totdeauna două măsuri. Dictonul care i- a coordonat în toată această perioadă critică pentru ţară, a fost ; îi îngenunchem, îi umilim, îi distrugem, îi eliminăm din viaţa socială şi politică, şi pe unii, chiar din propria viaţă , pe toţi cei care ne deranjează dar, îi protejăm pe aceia de care ne folosim şi ne finanţează susţinându- ne în funcţiile calde şi de forţă pe care ni le- am consolidat şi că vorba aia, politic ne susţine omul pe care-l avem în suflet.

Da, pentru că societatea noastră este infestată cu banii murdari ai unor manipulatori internaţionali, cu pretenţii de guru ai planetei.

Da, pentru că ni s- au luat tot: bănci, economia, agricultura, industria, resursele naturale, până şi pretenţia de a avea o voce în această lume, ajungând o simplă colonie, bună de pus la muncă în Europa, şi de exploatat prin toate mijloacele economice, politice şi sociale.

Da, pentru că am greşit trimiţând în structurile europene şi internaţionale indivizi care nu îşi iubesc ţara şi naţiunea şi nu au decât interese de grup şi, de cele mai multe ori, personale. Să votezi, împotriva propriei ţări este dovada unei mari nemernicii şi a unei mari trădări naţionale.

Da, pentru că de mult timp, agenda noastră nu mai este aceeaşi cu agenda celor cărora le- am oferit şansa să administreze şi să gestioneze crize sau să ia decizii importante pentru acestă naţiune.

Da, pentru că avem indivizi cu funcţii importante în stat, care au timp de orice altceva , desigur de preocupările lor personale sau de situaţia lor juridică, şi de ce nu, de prosperitatea lor personală şi niciodată de adevăratele probleme ale ţării.

Da, pentru că am început să personalizăm, cu nume şi prenume, să punem în cârca unuia sau a altuia fără nici un fel de răspundere măcar morală, dacă altfel nici nu poate fi vorba, tot ce e rău sau chiar bun, în această societate bolnavă şi plină de caverne şi bube care supurează.

Da, că nu le- am spus cu vocea unită a unui popor ci pe ici pe colo, pe la colţuri, prin bodegi, tot ce ne frământă şi ne doare.

Da, pentru că de fiecare dată, în această societate infestată de mii de viruşi, există două tabere, ai noştri şi ai voştri.

Da, pentru că politicienii şi conducătorii noştri nu au ştiut să respecte şi să elogieze adevăraţii eroi ai neamului, în ipocrizia lor, ei crezându-se mai presus decât martirii acestui neam precum luptători anticomunişti, de curând ieşiţi din scena istoriei.

Da, pentru că nu am ştiut ca celor care au condus şi conduc destinele acestei naţiuni să le spunem un NU categoric, de fiecare dată când a trebuit să o facem pentru ţară. Precum:
Nu ne mai chinuiţi şi condamnaţi cu Justiţia voastră coruptă!
Nu ne mai ignoraţi!
Nu vă mai bateţi joc de noi !
Nu ne mai împovăraţi cu taxe şi impozite aberante!
Nu mai fiţi neserioşi cu promisiunile voastre electorale!
Nu ne vindeţi ţara pe nimic!
Nu ne mai jigniţi inteligenţa!
Nu  ne mai agasaţi!
Nu ne mai trădaţi!
Nu vă mai faceţi că faceţi!
Nu ne mai furaţi!
Nu ne mai intraţi brutal ,cu bocancii voştri soioşi, în viaţa noastră intimă!
Nu ne mai distrugeţi conştiinţele!
Nu tot ce- i românesc trebuie să piară!
Nu- hotărât tuturor celor care blamează şi vorbesc de rău România, în ţară şi în străinătate, indiferent dacă sunt români sau străini !
Nu ne mai ascultaţi şi filaţi cu serviciile voastre securiste!
Nu vă mai încălcaţi jurământul depus în faţa naţiunii!
Nu uitaţi că şi voi aveţi copii şi e important ce lume lăsăm copiilor noştri!
Şi nuurile pot continua, poate mult mai multe decât cred aceşti iresponsabili contemporani cu noi
Se potriveşte de minune în aceste vremuri poezia „ Scrisoarea a 3 a” a marelui poet naţional Mihai Eminescu . Este cu siguranţă incredibil de actuală azi!
Cum nu vii tu, Ţepeş doamne,ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete:în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de- a sila sa- i aduni
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

Aşa a fost cândva în zilele lui Eminescu şi aşa este România zilelor noastre.

Parteneri