Fructele care înfometează cancerul

fructe 2

Ce au în comun turmericul, merele și strugurii? Potrivit unui nou studiu, acestea ar putea deține cheia pentru prevenirea și tratarea unuia dintre cele mai frecvente tipuri de cancer din Statele Unite – informează Medical News Today, potrivit doctorulzilei.ro.

Cercetătorii au identificat o serie de compuși naturali care au potențialul de a „înfometa” tumorile de cancer de prostată și de a le micșora.

Te-ar mai interesa: OMS: COVID rămâne printre noi, dar planeta începe …

Compușii prezenți în turmeric, strugurii roșii și coaja de măr par să aibă cel mai puternic efect, în special în combinație.

Coautorul studiului, Stefano Tiziani, de la Departamentul de Științe Nutriționale și de la Institutul de Cercetare Pediatrică Dell de la Universitatea Texas din Austin, și colegii săi au raportat recent concluziile lor.

După cancerul de piele, cancerul de prostată este cel mai frecvent cancer în rândul bărbaților din SUA. Potrivit Societății Americane de Cancer, în acest an vor fi diagnosticate 161.360 de cazuri noiSursa sigură de cancer de prostată, iar aproximativ 26.730 de bărbați vor muri din cauza acestei boli.

Studii anterioare au identificat o serie de compuși, care se găsesc în special în alimentele pe bază de plante, care au potențialul de a reduce riscul de cancer de prostată.

Pentru acest ultim studiu, Tiziani și colegii săi au folosit o tehnică nouă de screening de mare capacitate pentru a testa 142 de compuși naturali, cu scopul de a-i identifica pe cei care sunt cei mai eficienți în stoparea creșterii celulelor canceroase de prostată, scrie sursa.

Continuarea aici

Parteneri