Fructul care te păzește de hipertensiune și accident vascular cerebral
Acidentul vascular și hipertensiunea pot fi prevenite printr-un stil de viață echilbrat, dar se recomandă și consumul unui fruct cu multiple beneficii asupra sănătății.
Bananele reprezinta, poate, unul dintre cele mai consumate fructe mai ales in sezonul rece cand tarabele pietelor sunt goale. Acestefructe exotice sunt delicioase, insa trebiie sa fie consumate cu prudenta de cei care au probleme cu diabetul.
Bananele ofera o varietate de vitamine si minerale:
• Vitamina B6 – 0.5 mg
• Mangan – 0.3 mg
• Vitamina C – 9 mg
• Potasiu – 450 mg
• Fibre alimentare – 3g
• Proteine – 1 g
• Magneziu – 34 mg
• Acid folic – 25.0 mcg
• Riboflavina – 0.1 mg
• Niacina – 0.8 mg
• Vitamina A – 81 UI
• Fier – 0.3 mg
Aportul recomandat de potasiu pentru adulti este de 4700 miligrame pe zi. Bananele se remarca prin continutul bogat de potasiu si aportul foarte redus de sodiu, fiind excelente pentru reglarea presiunii arteriale. Datorita efectului lor benefic pentru sistemul cardio-respirator, Administratia de Alimente si Medicamente din SUA a permis industriei de comercializare a bananelor sa recomande aceste fructe ca avand capacitatea de a reduce riscul instalarii hipertensiunii arteriale si a producerii unui accident vascular cerebral.
Semnalele unui atac cerebral:
• o amortire subita a unui membru sau a unei parti intregi a corpului, furnicaturi, incapacitatea de a misca mana sau piciorul respectiv;
• instalarea unei stari de confuzie, persoana nu mai intelege bine ce se intampla in jur, nu mai vorbeste bine si nu prea mai intelege ce i se spune;
• vedere incetosata;
• greata, ameteala, pierderea echilibrului;
• durere de cap foarte intensa.
Sursa – sanatate.bzi.ro