A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Giorgiana Radu: Acolo unde îngâmfarea proptește ușa

23 318

 

„Ce faceţi, doamnă, unde vă credeți? Aici intrați doar dacă și când vă spun eu”. Doamna mignionă, trecută bine de 60 de ani, umilă prin decența în vorbă și comportament își cere scuze pentru „impertinență”. „…Știți, am fost bibliotecară la Academie, …, am lucrat cu domnul profesor, …”.
Cu același arțag în ton, secretara repetă de alte câteva ori că la domnul profesor se intră doar când spune ea. Apasă răspicat pe cuvinte, pentru ca audiența, compusă din oameni care așteptau pe hol, cei mai mulți în picioare, să priceapă. EA, doar EA, totul depinde de EA, să le intre bine în cap celor prezenți.

Astfel de scene se petrec destul de des în instituțiile noastre. Oamenii, mai ales cei de care trebuie să treci, ”oamenii de la ușă”, le-aș zice, țin neapărat să-și demonstreze superioritatea – de cele mai multe ori falsă, inexistentă – prin aroganță și „luat la rost”. Cu cât ai mai mult bun simț, cu atât „superiorul” în uniformă, halat sau civil, te umilește mai tare. Cei mai autoritari sunt portarii de spital, șefele de cabinet, băgătorii de seamă de prin ministere, ușierii ușilor în general închise și care se descuie cu cheia unei atenții.

Dacă în locul acelei doamne – fostă bibliotecară, îmbrăcată modest și cu vorbe așezate, s-ar fi nimerit o alta, stridentă prin fizic și comportament, cu certitudine secretara certăreață s-ar mai fi înmuiat, iar abodarea ei ar fi fost mai cumpănită.

Din păcate, în societatea noastră funcționează nedrept un serviciu neomologat de triaj. Triaj al oamenilor. Mai ales în instituții. Decența – despre care am mai scris -, bunul simț, respectul sunt luate drept naivități, iar cel care le aplică este desconsiderat. Din acest motiv este nevoit să tragă ponoasele.

Ni se predă aproape zilnic lecția îngâmfării și a disprețului gratuit încât, pentru supraviețuirea avalanșei socio-comportamentale, vom ajunge să deprindem acest derapaj. Sigur că nu e indicat, dar poate fi unica soluție pentru a ține piept „superiorilor”.

Întorcându-mă la secretara profesorului, sunt convinsă că nu și-ar fi pierdut din statut dacă ar fi cântărit mai atent cuvintele și maniera cu care s-a adresat doamnei mai în vârstă. O putea expedia cu un pic de omenie în glas, cu blândețe, că oameni suntem toți. Sigur că în orice instituție sunt niște reguli care se impun, dar doamna bibliotecară cu certitudine nu ar fi dat buzna în biroul profesorului, care – știam asta – chiar era ocupat și încerca, binevoitor, să le revolve pe toate câte le avea pe cap.
Sigur că bibliotecara, care spusese cu voce stinsă că profesorul și-o va aminti dacă o vede, nu ar fi comis un „abuz”. Dar Cerberul-femeie trebuia să țină o lecție de grandomanie. Să se proțăpească mai sus pe tocuri, să se răstească de la o înălțime pe care n-o avea decât prin pantofi.

loading...
23 Comentarii
 1. Petru spune

  Bravo!

 2. Livius Petru Bercea spune

  Excelent ! Gunoaiele, lăturile, semidocții „conduc” nu o dată în biata țară numită România ! Să nu ne mai dăm mari, mai bine ne-am vedea de lungul nasului !

 3. LevSt. spune

  asa a fost cam dintotdeauna in Romania, situatia trebuie sa se fi accentuat de cand secretarele ( de generali, etc.) isi iau si ele doctorate in diverse domenii chiar in stiinte greu de penetrat si inteles chiar si pentru minti autentic luminate…///
  Cântăreața Irina Rimes, ambasador onorific al Zilei Brâncuși-…Miercuri, 19 februarie…”___—-___80.Dar cine stie? Poate ca, chemat de a strabunior ruguri si soarta,
  Ma voi intoarce si plangand, voi adormi sub a Tacerii Poarta,
  Unde cuprins de linistea serena, in umbra’nselatoare a asfintitului,
  Ma voi visa zburand spre varful nevazut, de la Coloana Infinitului.
  81.

  82.Da, acolo unde in vremile apuse, barbati neinfricati , ca leii,
  Trageau cu arcurile’n sus, chiar sagetandu-si dumnezeii,
  Acolo unde de sute de ani painea este mai amara ca fierea,
  Desi din muntii cei de aur verde, ar fi putut curge lapte ca mierea.
  83.
  84.Aici am sa renasc, am sa invii si reinvii,
  Pe pajisti verzi, paduri batrane, brumate vii,
  Aici am sa zidesc, pornind de la un ars ciot,
  Noua Gradina a Edenului, pe Noul Camelot…”(„Noaptea petuniilor”- poeziile.com)

 4. LevSt. spune

  Comisia Europeană a declanşat oficial procedura de deficit excesiv în cazul României .”…la ora 17:00 catu va tine o conferinta de…”_____—-_____ocazie excelenta pentru catzaitul la minte(de la natura) sa se proclameze profet, desi este doar o cobe, precis va zice ” v-am spus eu?”, desi( cum am zis deja) , rolul sau nu este de crainic-cobe-profet CI de a evita aceste situatii, si are toate mijloacele si instrumentele la indemana sa o faca(impreuna cu orbetele si satrapul national), insa nici pomeneala, ei merg pe ce este sigur, adic IMPRUMUTURI pe care ei, nu le vor plati niciodata, dimpotriva ei isi vor face „parte dreapta” (adica talharie ca la drumul mare) si vor plati cei care (mai) muncesc, acum si -desigur- generatiile care vin, pentru ca asemenea immense imprumuturi nu se platesc in 2- 3 ani…

 5. LevSt. spune

  Euronews scrie despre gestionarea deseurilor la noi in tara: Romania, cosul de gunoi al Europei (Sambata, 15 Februarie 2020, ora 11:29)”…cum toate tipurile de deseuri provenite din vestul Europei sosesc pe pamantul sau…” …fum toxic…”____—–____astia trebuie sa fie chiar mai catolici decat insasi Papa, eu ziceam ca doar bucurestiul este groapa de gunoi a Europei( si nu numai fizic, dar si „moral”), ei zic ca toata tara, insa trebuie sa fie putin dezinformati (sau au o agenda?) cand zic ” pamantul sau”, in realitate o mare parte din pamantul tarii nu mai este al Romaniei si romanilor, decat geografic, pe harta, , proprietarii sunt cu totul altii, poate tocmai pentru asta au cumparat Romania, sa o foloseasca ca si groapa de gunoi…Iar „fumul toxic”(provenit din arderi de deseuri toxice) este dovada ca „marii conducatori ” ai tarii nu sunt doar criminali prin intentie, dar si prin cretinitatea avansata, acest fum ii afecteaza chiar si pe ei si familiile lor, vanturile nu tin cont de adrese, etc., etc.

 6. Emilia spune

  Eternul sindrom al portarului. Îl recunoaștem și la case mai mari, atat de mari încât le-am pierdut șirul. Mare ghinion!

 7. LevSt. spune

  Egipt: Fratele fostului ministru al Finantelor a fost condamnat la 30 de ani de inchisoare pentru furt….____——____iata o adevarata justitie care -cum zice insasi Biblia- „nu se uita la fatza omului”, iar o justitie solida, este (desi multi nu pot intelege relatia ) apanajul unei dezvoltari economice(si sociale) sanatoase, chiar si in Turcia, unde totusi exista abuzuri dictatoriale, totusi frica a patruns si in marii evazionisti, devalizatori, etc., in sfarsit ,la nivel economic se constata cresteri substantiale in ambele 2 tari, unde in cativa ani, se va ajunge la propulsarea lor in selectul top-ten al economiilor mondiale, adica alaturi de economiile USA ,Chinei si Japonia…. Sa speram ca stirea va avea ceva rezonanta si in mediul juridic si (chiar) politic, din Romania, si ca se va declansa un asalt masiv impotriva marilor devalizatori, toti din cercuri inalte, si se va aplica si o extindere la nivelul DEVALIZARILOR LEGALE, adica asupra monstruoasei situatii in care salariile si pensiile , la stat, sunt total in afara oricarui sens si -la fel- complet nemeritate… NU-l vad pe catzait si orbete sa faca ceva, ma gandesc mai degraba la ridicarea vocii a vreunui magistrat de (aparenta) marca, care ar fi si onest si curajos incat sa-si asume riscul sa spuna lucrurilor pe nume(***) si sa ceara rezolvarea , posibila usor si imediat , in primul rand prin instituirea acelui MORATORIU pe salarii si pensii la stat…( *** Dar nu de genul ” lustruindu-se pe sine…”- adica potai care scheauna de dupa gardul cu porti ferecate…)

 8. LevSt. spune

  Conferinta de Securitate de la Munchen: Premierul Orban a subliniat legitimitatea deplina a Romaniei privind aderarea la Schengen (Duminica, 16 Februarie 2020, ora 18:34) Premierul Ludovic Orban a subliniat, la Munchen, legitimitatea deplina a aspiratiilor Romaniei de aderare la spatiul Schengen, in conditiile in care tara noastra indeplineste „de multa vreme” criteriile…”___—–____ deci tradus, dupa acest Sapalax Hungaricus , tot altcineva este de vina ca Romania inca nu a intrat in spatiul Sch., asa cum „greaua mostenire” ( de la pesede) este responsabila ca ei admit in continuare plati ASTRONOMICE , total nemeritate, prin pensii si salarii la stat, si inca din bani imprumutati, cea ce nu poate conduce si duce decat la faliment general si total, desi ei au la indemana toata gama de instrumente si mijloace sa rezolve si stabilizeze situatia, chiar incepand cu prima luna, desigur daca ar gandi la popor si la conceptul de stat, dar ei sunt primii profitori ai situatiei, plus ca nu vor sa deranjeze ” cadrele de nadejde”, cu salarii de, mult, peste 10 mii /luna si pensii , asisderea…

 9. LevSt. spune

  Nicolae Ciuca a primit aviz pozitiv la audierile din Parlament: Pensiile militarilor nu sunt speciale. MApN nu face politica!(…)___—–___ ciolanul, pentru asta „bravii nostri militari”, chiar ca sunt gata sa faca razboi cu intreaga natie, de fapt in istoria mai recenta , vajnica armata romana, chiar asta a si facut: prin „cainele rosu”(viitorul autonumit maresal antonescu), armata romana a facut politie politica la rascoala din 1907, suprapanandu-se peste atributiile politiei, apoi (acelasi) a aruncat Romania in cel mai pagubitor eveniment -ever- pentru Romania( pentru care, cumva, el personal a platit un pret prea repede), apoi din nou si imediat, „vajnica armata romana” si-a tradat comandantul suprem ( pe ex-regele mihai) la 1947, la presiunea unor activisti care nu erau mai multi de O MIE in intreaga tara, si -in continuare- sub regimul socialist si comunist, aceasta institutie a devenit carpa de lustruit incaltarile politicienilor si ale lui ceausescu, plus, pe parcurs, au asasinat -prin graniceri- sute de romani care -realmente- fugeau de regim, in 1989, din nou, si-au tradat comandantul suprem si erau hotarati sa puna tunurile pe populatie( ca la 1907), iar de la 1989 incoace sunt aceiasi, doar ca si-au slefuit mijloacele si formele de parazitism…E imposibil de inteles(pentru istorie) cum o natie suporta, si plateste in aur, cele doua mari institutii distrugatoare ale natiei, armata si b iiserica ortodoxa…

 10. LevSt. spune

  Romania a devenit importator net de energie electrica(…)___—-___daca ar fi vorba doar de energie electrica, insa Romanie are un excedent serios chiar la importurile alimente, cea ce este absolut teribil chiar si pentru o economie pe nisip, daramite pentru una unde aurul verde se poate recolta si de cateva ori /an!!!Insa situatia este asa cum este, pentru ca cei care conduc tara(… spre dezastru total, ca mai jos) nu fac nici macar ce face Turcia, adica aplicarea unei metode colaterale de a micsora numarul parazitilor, desi la noi coruptia din justitie si armata sunt evidente: „Turcia recurge la sute de noi arestari in Armata si Justitie, la 4 ani de la puci(…)///2- Ritmul de indatorare ne duce la 60% din PIB in 2025: Profilul Romaniei in Raportul Comisiei pe „deficitul excesiv”(…)/// 3-Orban: am economisit 1, 2 miliarde lei(…)____——____ 1- iata si o ocazie in care imi place de spahiu, totusi lucrurile trebuie facute cu masura si sens, adica eliberati cat mai repede(daca nu cumva magistratii respectivi sunt precum cei din Romania, adica corupti),-si cu sens- din arestare trebuie sa derive interdictia totala de a se mai intoarce la slujba respectiva si -desigur- taierea pensiilor speciale…2,3 exact ce spuneam recent, aceste imprumuturi sunt devastatoare, in timp ce solutia este simpla si foarte morala chiar si legala(trebuie legalizata, in fond , adevaratele si marile talharii s-au facut abuziv, prin legalizare), iar „lauda de sine nu miroase deloc a bine”, 1 , 2 miliarde lei(!!!) sunt doar o picatura in oceanul necesitatilor tarii si doar o farama din ce se poate economisi, prin masurile expuse de sute de ori, iar cele mai importante sunt MORATORIU PE SALARII SI PENSII LA STAT, REDUCEREA NUMARULUI JUDETELOR LA 10,REDUCEREA NUMARULUI PARLAMENTARILOR LA MAX. 100 ,REDUCEREA EFECTIVOR ARMATEI CU CEL PUTIN 75%, scoaterea popimii de la plati bugetare, etc., etc. si -astfel- se vor putea economisi LUNAR, CEL PUTIN UN MILIARD DE EURO (nu lei costelivi si anem

 11. LevSt. spune

  Asztalos Csaba: În Transilvania, statul român își cedează din atribuții Ungariei (Laurentiu Gheorghe | 18.02.2020) Ungaria preia indirect din atribuțiile statului român și „construiește o identitate națională pe un teritoriu care depășește granițele de stat”, a declarat la Europa Liberă, Asztalos Csaba, …”____——-____vorba marelui patriot , ihan, „pas cu pas” , sau „cat’un pic, cat’un pic pana n-o mai fi nimic”, am mai zis si cred ca daca nu ar fi venit aceasta structura(UE) Romania ar fi pierdut deja Transilvania, de fapt sunt convins ca multi romani transilvaneni asteapta ca o izbavire alipirea la Ungaria, desigur desgustati de administratia statului roman, un esec de mari proportii, secular, si nu se prevede nicio reforma care sa arate ca exista macar intentia de a salva lucrurile Romanii merg pe cantecelul „Noi suntem romani, Noi suntem aici pe veci stapani…”, care -chiar la zi a ramas doar o lozinca searbada, pamantul Romaniei este vandut in mare proportie exact catre entitati ungare si austriece, iar economia „romaneasca” are ca motor multinationalele…Iar cand lucrarea chiar se ” va intampla” sa fie executata, tot ihan va fi cel cu dreptatea, adica „Ne-am luat tara, inapoi…”

  -II-
  Terminam cu mitul „lupta cu incalzirea globala vs capitalism”? Sau despre bufnita care se credea Dumnezeu (de Lucian Lumezeanu)”…Da, in cateva decenii nu vom mai avea nevoie de motoare diesel. Asa cum aparitia calculatoarelor a scos pe tusa aproape total industria masinilor de scris si autoturismul a pensionat milioane de birjari. Si va veni tot dintr-o nevoie. Nevoia de a consuma mai putina energie. Nevoia de a plati mai putin. Nevoia de a sta mai confortabil in casa ta. Nevoia de a avea un aer mai curat. Asta e progresul, supravietuiesc companiile care ofera ceva mai inteligent, mai bine, mai util. De fapt, asta e capitalismul.”___—–____ nimic mai adevarat, cum spuneam si alte dati, capitalismul este sistem natural, provenit din evolutia biologica( insa titrat pentru nivelul la care am ajuns, de uman), insasi animalele inferioare au practicat si practica capitalismul, care se bazeaza pe dublu efort, mental si fizic, pe economisire si investitie, iar rezultatele pozitive nu pot sa nu apara, numai „capitalismul” romanesc se bazeaza pe „afaceri cu statul”( adica cu banii tuturor), practic un furt de dimensiuni mega, in defavoarea tuturor inclusiv si a hotilor, pentru ca -pana la urma- din sacul de unde tot iei, se va ajunge la fund…Iar perspectiva cu deficit 60% din Pib, este mult mai aproape decat se anunta, asa cum a fost si cea anuntata -de catzu- cea cu deficit bugetar, pentru luna martie, este daja un fapt…

 12. LevSt. spune

  Munca la negru: … pentru a nu se plati asigurari, taxe…”___—-__cum am zis si in alte dati, lumea ar trebui condusa de afaceristi (cei mai onesti) care stiu sa faca bani si pentru ei dar si pentru cei care muncesc, paralela se poate face si cu religiile crestine, catolicii stiu macar sa faca si bani cat si frumos, atat pentru ei dar si pentru enoriasii lor, iar arta, pentru toata lumea, dar care si ea, aduce profit, iar platitul masiv de taxe catre stat (fie mari fie mici dar f. multe) -specific Romaniei- nu este un act doar incorect, anormal, insa este dea dreptul CRIMINAL, in special cand este deja dovedit ca aceste taxe, nu se regasesc-in return- in investitii publice( ci in vacante si proprietati de lux in strainatate , ale conducatorilor tarii), PRACTIC MAJORITATEA TAXELOR SE SCURG IN BUZUNARELE LA CE MULT 2/% din populatia tarii, adica in SALARII SI PENSII (la stat) URIASE, total nemeritate, si la cohorte de angajati( tot la stat) care sunt -de la inceput- in plus… Micsorarea taxelor si reducerea numarului acestora( pentru simplificarea si fluidifizarea proceselor administrative) se pot obtine prin REDUCEREA NUMARULUI DE PARLAMENTARI LA MAX. 100, REDUCEREA NUMARULUI DE JUDETE LA MAX. 10, ELIMINAREA POPIMII DE LA PLATI BUGETARE SI REDUCEREA EFECTIVELOR ARMATEI CHIAR CU 75%, si alte reduceri( de ambasade , consulate, ” fundatii:, etc.) si evident INTRODUCEREA UNUI MORATORIU PE SALARII SI PENSII LA STAT, IN CARE (macar pentru un an) SALARIUL MAXIM SA FIE DE MAX. 3X FATA DE SALARIUL MEDIU ACTUAL, IAR PENSIA MAX., DE CEL MULT 2,5X, FATA DE PENSIA MEDIE ACTUALA, IAR SI ACESTE SALARII SI PENSII, TREBUIE CONCENTRATE SPRE VALOAREA MEDIE, insa mai ales PRIN RIDICAREA GRILEI INFERIOARE…Insa tara fiind condusa de criminali bezmetici si viciosi, sustinuti de prea multi cretini i(care ei insasi fac pe dezgustatii), Romania se intdreapta vertiginos spre faliment total..

 13. LevSt. spune

  Mircea Beuran ramane in arest la domiciliu. Curtea de Apel Bucuresti i-a respins contestatia.___—-____ o alta decizie parca luata de capete patrate, e ca si cum in Romania nu ar mai fi loc de medici, mai ales chirurgi, m.b. trebuie tinut sub arest insa chiar obligat sa munceasca( deci o ruta scurta(casa-spital), si inclusiv o retinere din salariu, iar daca va fi condamnat( cum pare a fi cazul) , i se va scadea aceasta perioada din total…///-II-Citu: Trei ani s-au ignorat avertismentele de la Comisia Europeana. Procedura de deficit excesiv nu putea fi evitata!—___— nu poti sa zici ca individul fabrica ceva, ca minte sau exagereaza, insa asta nu schimba cu nimic situatia atata timp cat el, orbetele si satrapul de Sibiu -practic- fac blat cu vinovatii, in loc sa-i trimita in judecata si -in paralel- sa recupereze milioane si milioane din imensele sume devalizate direct, sau imprastiate aiurea…Niste ticalosi care se apara intre ei, cazul elenei udrea este absolut fantastic, aceasta a imprastiat cateva MILIARDE bune( de lei), a cheltuit ea insasi milioane, a scuipat Romania intre ochi, cerand azil politic in alta tara, a cheltuit si acolo sute de mii de euro, traind in lux, si s-a intors in tara( unde este „persecutata politic” , nu? )- unde consuma -zilnic probabil- o mie de euro, pentru ca are de unde, de la trezoreria statului, din taxele romanilor…

 14. LevSt. spune

  Iohannis l-a decorat pe Donald Tusk cu Steaua Romaniei in grad de Mare Cruce
  (Joi, 20 Februarie 2020, ora 19:16)

  De asemenea, seful statului a conferit Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Mare Ofiter lui Jeppe Tranholm Mikkelsen – secretar general al Consiliului Uniunii Europene si Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Comandor lui Klaus Welle – secretar general al Parlamentului European.

  Decoratiile au fost conferite in semn de „inalta apreciere pentru contributia exceptionala avuta la exercitarea cu succes, de catre Romania, a Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene”….” ___——____ e clar ca individul este un maniac convins, a terminat cu mortii din Romania, a inceput sa „acorde” medalii, diplome, etc., si strainilor, impotriva carora nu am nici macar un singur bit impotriva, insa pentru a acorda asa ceva uni strain, trebuie ca acesta sa fi savarsit o fapta, sau mai multe de exceptionala valoare pentru respectiva tara…Culmea absurdului este ca nu a gasit niciun motiv plauzibil , decat cea ce -de fapt- el sustinea ca va fi un esec, ca „Romania nu este pregatita sa preia sefia UE”…Singura idee este ca el vrea sa fure complet orice merit al pesedeului si al veorikai…

 15. LevSt. spune

  Cei care fac evaziune fiscală pot să fie pedepsiți și pentru spălare de bani?
  (în Aspecte juridice, 21 Februarie 2020)

  Alexandros Bakos
  Redactor, avocatnet.ro(…)pres-edintele tarii ar trebui pedepsit primul( doar d’aia este „primul om al tarii”!!!), el a fost deja dovedit evazionist si spalator de bani, si nu de media ci chiar de sistemul de justitie…///Ion Tiriac il critica pe Klaus Iohannis: Am mers cu caciula in mana la el si nu mi-a mai raspuns la telefon (Vineri, 21 Februarie 2020, ora 15:05) Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ion Tiriac, sustine ca a fost mintit de Klaus Iohannis.. ” pentru sport nu a facut nimic: a mai spus Tiriac…”___–___Bietul Tiriac, om batran , dar tot s-a lasat sedus de cantecul sirenelor…El credea ca este in Germania, unde cuvantul este cuvant, si -astfel- s-a lasat sedus de numele lui ihan, nume cu rezonante nemtzesti, altfel individul, este superromanizat, adica fanariotizat pana in prasele…acest ihan tot ce a facut pana acum( inclusiv inainte de a ajunge bulibasa national) a facut prin MINCIUNA si inselatorie, scoala a facut-o pe marci nemtesti( la mare cautare inainte de „89) a ajuns ce a ajuns(dascal, inspector , primar si pres-edinte) datorita acelorasi marci cat si a influentei lui socru-sau, si mai mult, datorita intereselor fostei nomenclaturi si securitati, care aveau nevoie de un idiot-robot, sa-l infiltreze in structurile inalte, asa ca i-au bagat-o pe carmelita pe gat si -in continuare- planul a mers perfect… iar cu „facutul nimic”, dom’le Tiriac, esti nerealist, cum nu a facut nimic? Nu a salvat el onoarea tenisului romanesc, caci daca -si punea el mintea( cea hodinita!) si chiar facea un meci cu Simona, este evident ca o batea de o zavanta, iar Simona ar fi cazut in cine stie ce depresie si adio locul intai in lume, etc, cred ca ihan avea in „minte” sa fie el trecut primul in clasamente, si cel de masculi si cel de female…///2- Nu e bine asa, domnule presedinte Dupa ani de abuzuri,…”____—–____ poti sa-i zici orice talambului, sunt prea multi cretini care l-au votat, il sustin si-l pupa un dos, asa ca „democratia” functioneaza…Vorba lapusneanului..

 16. LevSt. spune

  Siegfried Muresan: Din 2021, fondurile europene pentru Romania vor fi conditionate de independenta Justitiei(…)___—–___subtila si corect formulata, insa la fel de -cu adevarat- corecta, masura vine ca un prim pas in decizia neexprimata a UE de a se debarasa de tarile piatra-de moara(daca UE poate merge inainte si fara UK, ce importanta are o tara ca Romania?!), iar/pentu ca Romania este candidatul mereu prim la aceasta postura, si aceasta pentru simplul motiv ca asa-zisa justitie nu se va putea conforma, CORUPTIA este cadrul betonat al asa-zisei! justitii, iar politicul gireaza pana la ultima picatura acest cadru, in special cand „primul om” al tarii este cineva precum acest satrap de Sibiu, insotit de doi locotenenti , unul mai idiot decat altul, orbetele hungaricus (Spalax H) si catzaitul la minte, fie din nastere, fie prin „educatie”…

 17. LevSt. spune

  Romania a fost in topul inflatiei din UE SI IN ianuarie(…)///2-Inca un maxim istoric pentru euro: A trecut de 4,8 lei. Si dolarul isi bate recordul(…)///3-Orban: stati linistit, dupa anticipate vom avea imprumuturi fara dobanda(…)___—-___
  orban si catzu cred ca deja plutesc in al nouolea cer, ei se cred cei mai charmanti din lume, este evident ca ei cred (in pofida total contrara evidentelor) ca doar pentru ca au fost ei pusi in aceste functii, vor curge miliardele de dolari si euro , spre Romania, fara dobanzi si cine stie, chiar doar si ca , cadouri…Intrebarea este daca sunt nebuni sau doar tembeli, oricum la fel de vinovati, daca nu-si dau demisiile pana nu este prea tarziu…

 18. LevSt. spune

  apreciate

  Asta face diferenta la greu.
  „…Investim bucuroși în proiecte și afaceri…”____—-____PANA LA URMA REZULTATUL(POZITIV AL) AFACERILOR DEFINESC OAMENII SI CREAZA RELATII MULT MAI AMIABILE INTRE EI./// Leul e in picaj, Orban si Citu ne spun sa stam fara griji: Anticipatele vor aduce scaderi de pret si dobanzi aproape zero (Joi, 20 Februarie 2020, ora 23:06) Deprecierea usoara a leului este corelata cu deprecierile din regiune, in conditiile in care zlotul si forintul s-au depreciat in urma unor miscari de fluxuri internationale, considera ministrul interimar al Finantelor, Florin Citu. … Fiti fara grija. Dobanzile vor continua sa scada si increderea investitorilor va continua sa creasca in guvernarea PNL. Cu cat avem anticipate mai repede cu atat mai repede vom putea reveni la scaderi de preturi si dobanzi aproape de zero”, a scris ministrul joi seara pe pagina sa de Facebook. Si Ludovic Orban…. „Nu exista niciun motiv de neincredere, de panica. Situatia economica este foarte stabila. Uitati-va la evolutia dobanzilor. Comparati cu cat s-a imprumutat Guvernul nostru raportat la dobanda cu care s-a imprumutat guvernul PSD. E o diferenta semnificativa de un procent la dobanda”, a spus premierul. „Am incredere in Banca Nationala, am incredere in stabilitatea monedei nationale si a cursului de schimb”, a mai spus Ludovic Orban.”___—–____iata o forma de Jmecherie de doi bani,acest catzu vrea sa spuna -in final- ” daca e sa ne ia dracul, nu suntem singuri”, sau ca -vezi Doamne!- fiorintul si slotul ar fi cine stie ce monede extraordinar de puternice, international, si nu cam de aceiasi „valoare” cu leul, adica putin peste ZERO! Iar „incredera investitorilor va continua sa creasca”, este o alta gaselnita, asta (in primul rand) sugereaza ca de cand sunt ei la guvernare , increderea acestor investitori( si pompatul de sute de milioane euro sau dolari) a si inceput sa creaca, ori realitatea este ca nu s-a inregistrat nicio investitie macar medie(***), iar perspectiva (de la acest momet) arata a fi sumbra,,,In shimb ei conteaza pe Banca Nationala(adica sa nu-i saboteze, singurul lucru pe care sa nu-l faca) in „moneda nationala si cursul de schimb”, practic o fraza total demagogica si fara substanta, cele 3 elemente amintite nu sunt deloc definitorii pentru ele insele, acestea depind total de productia interna-cat si servicii- ( de orice fel) facuta cat mai efficient si -obligatoriu- vanduta cat mai rapid si mai profitabilMAI ales la export-adica pe valuta), si de aici se poate vorbi de atractivitate pentru investitorii internationali, care -desigur- vor adduce un plus in economie…Parerea mea este ca „Romani , faceti-va griji!”, atata timp cat sunteti condusi de Cei Trei Mari Ageamii…(*** si singura actiune -aplicata- de impunere a unui MORATORIU pe salarii si pensii (la stat) chiar si numai pentru un an, ar avea o rezonanta masiva in gandira eventualilor investitori, da , acestia s-ar grabi sa intre pe piata si in eonomia romaneasca, ce sa mai zicem daca s-ar aplica toate masurile propuse prin planul meu, adica si reducerea judetelor la 10, reducerea nr.-lui de parlamentari la 100, reducerea armatei cu 75%, etc., -garantat ca Romania va devein o aevarata Mecca pentru investitorii de cel mai mare calibru, si in no time, Romania poate avea un standard de trai comparabil cu orice alta tara din farful ierarhiei, ba inca si mai bine, daca se exploateaza in egala masura(macar) cea mai mare avutie a tarii, AURUL Verde…)

 19. LevSt. spune

  Florin Citu: Am promis lucruri fantastice si asta facem! Economia confirma

  (Duminica, 23 Februarie 2020, ora 14:11)

  „Dobanzile SCAD pentru ca investorii…” ___—-___ FOLOSIREA SUPERLATIVELOR SUPREME , MA FACE SA CRED CA ACEST CATZU NU PREA MAI ESTE IN TOATE MINTILE, PROBABIL ca daca ar mai avea pe inca unul in echipa, s-ar declara 2nd set de „The Fab Four”, asa insa raman la tripleta „catzu-Numidu, S.Hungaricus si mai-marele lor, Bubalina albinotica de Sibiu…Chiar daca nu luam in considerare ” lauda de sine, nu miroase a bine” trebuie sa ne gandim ce sta in spatele unei asemenea fantastice declaratii, cred ca-mai degraba- sta frica ca vor face rahatul praf si – ca si cei dinainte- incearca se braveze…iar despre „dobanzi” el stie precis la ce se refera, la faptul ca primul lor imprumut a avut o dobanda mai mica, asta nu inseamna ca ” ulciorul va merge de multe ori la apa”, acest imprumut a fost un test, iar ei nu-l trec, pentru ca singura solutie este (asa-zisa) AUSTERITATE( de fapt o minima normalizare), insa SELECTIVA, si nu aplicata intregii tari CI DOAR la cateva sute de mii de indivizi cu salarii si pensii(la stat) total iesite din orice minim bun-simt si ratiune, cat si alte cateva masuri enumerate, care ar fi si de bun-simt, dar -mai mult decat orice- ar fi salvatoare pentru situatia actuala…O alta latura a declaratiei sale , deriva din insistenta asupra valorii dobanzilor, semn clar ca intentia lor este sa faca noi imprumuturi, ca si cum o tara (realmente SUPERBOGATA RAPORTAT LA CEL PUTIN 30-40% DIN TARILE LUMII, INCLUSIV raportat la Japonia, economia Nr. 3 in lume, zeci de ani la rand fosta Nr. 2) ca Romania este predestinata ( prin saracie- altfel prin SARACIRE) sa traiasca prin imprumuturi si milogeli…

 20. LevSt. spune

  Dă o hotărâre, după care întreabă dacă e bună (21 februarie 2020 12:30|) Gabriela Firea…”___—-___ aceasta firea( devenita fierea pamantului) ori s-a nascut prea tarziu, ori prea devreme sau nu in tara potrivita, pentru ca daca ar fi fost precum in hit-ul Andei Calugareanu?-cred) ” Ce mult mi-ar fi placut macar odata,/ Sa fiu baiat si sa nu mai fiu fata”, adica daca era pe vremea lui ceausescu, ar fi fost granicerul model, in special pe granita cu Yugoslavia si Ungaria, sigur ca facea la fel ca si acum, mai intai tragea si apoi zicea „nu misca, ca trag”…

 21. LevSt. spune

  „O masina la fiecare doi bucuresteni. Ce e de facut ca sa nu ne sufocam intre fiare.(…)_—___ orice masura va fi doar paleativa si va ajunge repede intr-o noua infundatura, solutia cea mai buna este exprimata si explicata amanuntit in articolul „TERRA NOVA” (scris vreo zece ani in urma), adica CTITORIREA UNEI NOI CAPITALE, pe linia Alba Iulia-Sibiu, care ar satisface si criteriul geografic (aproximativ in centru tarii) cat si pe cel istoric(iar denumirea va fi NOVA ALBA sau ALBA NOVA), dar mai ales pe cel urbanistic si social, aceasta noua capitala trebuie sa fie una total ecologica si -din toate punctele de vedere- ultramoderna…Iar precedente exista, inclusiv la zi, multe alte capitale de tari -din lume- s-au stramutat, cam pe aceleasi motive(aglomeratie , poluare, etc.) luand exemplul SUA, unde capitalele de state NU sunt cele mai mari(si aglomerate si industrualizate, etc.) orase, ci orasele mai mici si linistite, asa cum nici Washington-ul NU este cel mai intins si/sau cel mai populat oras american…Mai mult, pentru Romania, aceasta intreprindere(cu adevarat mega) va deveni o imensa provocare economica, care va putea reduce masiv somajul si va antrena fluxuri monetare uriase, care -desigur- vor impulsiona rapid si masiv , economia…Important este sa existe idea, vointa politica si presiune publica, iar multi bani cred ca se pot obtine chiar din fondurile UE…Mai mult, mutarea capitalei Romaniei din aceasta zona devine imperativa avand in vedere ca zona respectiva este cea mai vulnerabila , seismic vorbind, iar numerele, matematica NU mint, „Marea Zguduiala” inca nu a venit si se poate produce oricand…

 22. LevSt. spune

  Guvernul Orban II a picat la CCR…”…Intrebat clar daca isi doreste alegeri anticipate sau reinvestire, Ludovic Orban a dat un raspuns surprinzator: „Imi doresc amandoua lucrurile deodata”….”___—–___pana la urma ( si nu neaparat la urna) se pare ca Orban chiar va face cel mai spectaculos multiplu salt mortal, adica din Ludovic Zero, chiar va ajunge Ludovic al XVI-lea, altfel il inteleg, are si el dorinte, adica vrea si cu scroful in cotet, dar ci cu ciolacu in camara…(mai degraba in pod, la afumat!)….

 23. LevSt. spune

  Avem nevoie de un parlament fara partide mici.(hrituc. ro)(…)___—–____Referitor la titlu, mai degraba NU este nevoie de un asa parlament, practic Romania este o anarhie ascunsa, si asa, tocmai pentru ca este institutionalizata…Romania are nevoie de o reforma uriasa care NU va fi savarsita niciodata in asa context, solutia- candva- ar fi fost o lovitura de stat data de armata, ” data militaria jos din pod”, macar pentru un an si -probabil- lucrurile ar fi intrat in normal…dar cum armata romana este o adunatura de potai, suntem unde suntem, si „funzulita de dudau,/ O sa fie si mai…bine!…Iar -mai departe, acest bandit, dorneanu , cam are dreptate aici, cea ce se intampla in Romania in ultimele 3 luni(politic vorbind) ar trebui sa aduca ceva reprosuri si chiar sanctiuni, chiar de la UE, ihan si cei doi locotenenti cretinei, fac totul dupa bunul plac, stiind(sperand) ca UE va fi de partea lor…///2-Germania a inregistrat in 2019 un excedent bugetar de aproape 50 de miliarde de euro(…)___—–___Iar Austria, care in 1989 era la periferia economica a Europei vestice, a ajuns intre primele 20 de mari economii ale lumii, inclusiv cu focalizare masiva social( someri de lux, etc.) , iar aceata datorita „afacerilor” cu tarile din Europa de Est, in special cu Romania, pe care a barbierit-o de paduri, la preturi de nimic, aducand si alte imense alte pagube, dar insidioase, precum mortalitatea accentuata in roandul populatiei cu diverse afectiuni respiratorii, in timp ce ei(ca si Germania din titlu) au excedente bugetare, pe seama jefuirii Romaniei si preluarii fortei tinere de munca, sanatoase si educate( cel putin 1 milion in cele 2 tari), pe care o platesc sub platile pentru somerii lor…Dar daca sunt destepti si -chiar- adevarati patrioti, nu precum ROMANUL ihan, care a vandut tot ce s-a mai putut, dar nu singur -evident- ci impreuna cu tot soiul de cretini, ajunsi si ei in functii inalte, precum dragnea, veorika, etc… Toti acestia ( si sunt vreo 20 la numar- funtiile supreme si f. inalte), patria le datoreaza , cel putin cate un glonte in capatzani, desigur numai legal, dupa un proces echitabil, capetele de acuzare sunt evidente…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More