A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Giorgiana Radu: Alergăm spre un alt început

6 172

Anul Nou se grăbește să vină. Cu bune, cu rele? Noi, oricum, suntem aici să-i facem, triumfal, primirea. Așteptăm provocarea unui alt început. Ce-o fi, vom vedea. Astrele prevestesc câte-n lună și-n stele, dar nimeni nu știe ce-i scris să se-ntâmple.

Plutim în derivă, grăbindu-ne parcă. Iar marea nu-i cea pe care o știm. E una mai densă, alcătuită din oameni, dar nici ei nu mai sunt cei pe care-i credeam. Se-avântă în valuri imense, căutând îndârjiți ce acasă nu au. Forfotesc iluzoriu spre finalul de an. Se dau fericiți și-mpliniți cu ceva ce li se pare că au. Ne călcăm pe picioare, fiecare căutând ceva ce există și nu există.

Ce caut aici? – se întreabă un ins rătăcit în mulțime. E-o greșeală a facerii sau sunt inapt din fire și nu pot să înot în marea-ocean?


APRECIAZA ARTICOLUL !

Sfârșitul de an aduce cu sine întrebări și mai rar răspunsuri. Existența e pe viu disecată. Facem bilanțuri, contabilizăm reușite, eșecuri, dezamăgiri. Întocmim noi liste. Privind în viitor, înșiruim speranțe. Speranțele nu încep mereu cu știutul semn grafic.

Analizăm – fiindcă așa se cuvine să facă orice ins votant – situația țării. Radiografia nu arată deloc bine. O privim dintr-o parte, din cealaltă, în oglindă. A fost un an al compromiterii și al compromisului. Pe alocuri se întrevăd și îmbunătățiri. Puține, ce-i drept. Furtunile politice nu ne vor ocoli nici în anul ce vine. Tot noi, desigur, le vom suporta consecințele. Doar bilanțul politicienilor iese, cu mici excepții, întotdeauna pe plus.

Anul Nou se grăbește să ne-ajungă. Cu bune și rele, spuneam. Așteptăm provocarea începutului. Ce-o fi, vom vedea. Ce-o fi, o fi! ziceau resemnați bătrânii noștri. ”Ce e scris și pentru noi, bucuroși le-om duce toate”… glosa Eminescu în Scrisoarea III, împrumutându-i zicerea lui Mircea cel Bătrân.

Trăiți, așadar, și aflați ce vă este dat. Eu nu vă pot face decât o urare din inimă: An Nou cu sănătate, liniște și spor! Lista v-o puteți completa singuri! La mulți ani!

loading...
6 Comentarii
 1. LevSt. spune

  daca este dupa ” merele filozof”, ‘iiceanu, nicio sansa, romanii au ADN-ul lui Cain!:ADN-ul raului: Cum am ajuns in halul asta, ca idiotii sa ne conduca, tagme de jefuitori sa aiba banii tarii pe mana? – Interviu-Gabriel Liiceanu(II)___—–____ nesimtire extrema, poate depasita decat la ‘ndrei ‘lesu, cel cu care a facut „afaceri” , pe banii „statului” (adica ai poporului), toata lumea stie despre editura facuta cadou intre amici si care -apoi- au impartit profitul….Culmea este ca individul tot pupinkoorist a ramas, si incearca sa faca mereu pe moralistul natiei, nevenind insa – niciodata- cu macar o sugestie, se face ( preface) ca el nu ar fi din turma celor „cu banii tarii pe mana”( chiar daca nu la nivel de decizie), si se preface ca nu stie care ar fi (sunt) cele 4 mari manevre pe care Romaania trebuie sa le intreprinda, pentru a se salva, insa -vai!- aici este problema, „filozofii si intelectualii” , precum el , ar cam disparea, sau -oricum- le-ar fi taiate imensele avantaje, primite contra tamaieri si laude aduse cui si cand trebuie…. dar la fel sunt si cei doi mari gugustiuci ajunsi la putere( orban si catzu- pe limbricul iohanis il lasam la o parte, el a demonstrat de ce este in stare), bat din gura si fac imprumuturi pe care le vor plati altii…mai ‘iicene, nu exista -chiar asa la un intreg popor- ADN-ul al lui Cain, al raului, ” blestemul” respectiv este o clasa de intelectuali formata din parsivi ca tine, o adevarata clasa de intelectuali si cu un real far calauzitor in frunte, ar fi facut -de mult- minuni, cu o tara ca Romania…Iar cele 4 mari manevre pe care Romania trebuie sa le puna in practica, sunt: 1- Aplicarea unui MORATORIU pe salarii si pensii la stat, pentru macar un an de zile,2- ( alaturi de 1, va rezolva toate problemele tarii , insa doar pe terman scurt) este dat de RECUPERAREA macar a unui sfert de trilion de euro( 250 MILIARDE euro) de la cei care au devalizat Romania( de cel putin 2 TRILIOANE euro!!!) iar manevra 3 si 4 , reprezinta mijloacele de consolidare a primelor doua, si consta in inchisoare de minim 10 ani, pentru 5-6 mii de declasati, (tot politicul trecut si prezent, clientela, etc.) si intoarcerea la MONARHIE insa NUMAI cu aport Englez…Iar restul de masuri, le-am mai enumerat de mii de ori, insa acestea 4 sunt de capatai si singurele salvatoare, atat pentru stat cat si pentru natie…

  1. LevSt. spune

   Artiştii din România sunt dispreţuiţi de 30 de ani (27 decembrie 2019 ) „… afirmă soprana Angela Gheorghiu,…”///2- Marea coruptie este noul comunism. In Romania avem o coruptie de tip rusesc, nu occidental.(…)____—-____ AG are dreptate numai ca este o visatoare, nu numai artistii sunt dispretuiti(si marginalizati), dar intreaga Romanie -ca tara si natie- este la fel tratata, chiar si diplomatii straini in Romania sufera in aceasta ecuatie, se simt frustrati cand trebuie sa stea de vorba cu partea romana, pentru ca stiu ca una vor discuta si -in final- „marii conducatori ” romani, vor face tot dupa interesele lor de corupti, mai mici sau mai mari…Practic , acesti diplomati ar parasi in fuga Romania , daca nu i-ar obliga contractul si -desigur si- ca trebuie sa-si castige si ei painea lor…Iar despre „marea coruptie” se face un egal cu Rusia, cred ca -de fapt- situatia este precum in ” Mai catolici decat Papa”, asa a fost si cu comunismul, in lagarul comunist, cea mai dura experienta a fost cea a Romaniei, probabil si un alt motiv pentru care comunismul oficial s-a filat in neocomunism, dar exprimat prin aceasta Mare Coruptie…Intr-adevar si in occident exista coruptie, dar cand este mare, atunci si masurile luate de Justitie sunt mari, adica inchisoare federala chiar si pentru DOUA SUTE de ani, cea ce garanteaza ca respectiva persoana nu va iesi niciodata viu, de acolo…Pare cinic, si ce mai conteaza anii de temnita dupa deces, ei bine, adevarata Justitie are ca si componenta si TRANSMITEREA UNUI MESAJ, pentru generatiile actuale si care vin, practic -in acest- caz, se cauta sperierea viitoarelor gulere albe(etc.) care vor sa-si joace sansele , la nivele si pe carti mari, odata stiind ce -i poate astepta, CU SIGURANTA, multi se autotempereaza… Mai mult, in occident, odata dovedit un corupt, oricat de mare, fostii asociati, prieteni( mai ales politici), etc., se disociaza IMEDIAT de acea persoana si chiar o denunta, in Romania, DIMPOTRIVA, asociatii politici si din justitie, fac zid in jurul celui acuzat, tocmai pentru ca imensa lor majoritate sunt la fel de corupti, si astfel incearca sa reduca la maxim, lupta ANTI- coruptie…

 2. LevSt. spune

  Ambasadorul SUA vorbeste despre coruptie si averile obtinute ilicit in Romania, dar ne asigura ca suntem „la un pas de maretie”(…)____——-_____ Pana si cel mai nou-venit om ( si inca de peste mari si tari!) in cetatea Romania( care este sub sceptrul imploziei), vede acest lucru, Romania a dezvoltat cateva agentii regeste platite si cu multi, f. multi angajati, tocmai pentru a-i dibui pe devalizatori si a recupera prejudiciile, in schimb, ” recuperarile” abia daca trec de 2% PE AN, si asta din doar ce este deja dovedit si ordonat de instante, practic aceste agentii s-au infratit cu marii banditi, asa cum face si acest orban si catzu, de cand au ajuns la putere, trancanesc zi de zi si „perfecteaza” imprumuturi… Totusi, la catzu inca mai sper ca va veni in fata tarii si va cere introducerea acelui MORATORIU PE SALARII SI PENSII LA STAT, si ca va cere ajutorul lui LKC sa intervina cu forte europene (si neutre) in lichidarea mafiilor politico-economice, din Romania…///
  2- Mesajele Opozitiei pentru 2020: Tariceanu vrea „fara incompetenti in functii publice”, Ciolacu promite ca PSD se va intoarce mai puternic (…) ___—___daca acest ciolacu este destept( ma astept la iordache sa faca mutarea) preia ei idea cu moratoriul amintit mai sus, si astfel vor recastiga si mai mult decat inainte( adica peste 90% din tara), iar lui orban, catzu, i-hann , penele , etc. , chiar ca ” li se va lua si ce nu au”..

 3. LevSt. spune

  Ce s-a schimbat la regimul pensiilor în 2019 și ce modificări mai sunt în plan.”…schimbările produse vor avea efecte importante și pe termen lung…”___—___iar -pe orice termen- efectele cu adevarat importante, insa negative, sunt date de imprumuturi, indiferent de pe ce piatza(interna sau externa), si indiferent cum se numesc, doar pentru a indulci hapul si a crea confuzie in mintea populatiei, care crede-probabil- ca pielea ursului vanduta, va fi recuperata de la stat( ce prostie!) si nu de pe propiile lor piei si spinari, adica a celor care muncesc si platesc taxe, pentru ca statul NU are bani , ci doar distribuie si redistribuie banii populatiei…. Exact cum ” vrea muschii lor”!Precum mai jos:Ministerul Finantelor vrea sa imprumute 4,4 miliarde lei de la banci, in ianuarie (Miercuri, 01 Ianuarie 2020, )____—___”… planificat, in luna ianuarie 2020, imprumuturi de la bancile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount si 4,1 miliarde de lei prin sapte emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 615 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive,…”///2- Previziuni sumbre pentru raportul euro/leu…”___—-___” Aho, aho, la carma cu malai-mare,/ Semne bune, anul are!” – a stiut criminalul suprem pe cine sa-si ia ca si 2 locotenenti de prima importanta, doua slugi criminale, care aveau deja PLANIFICATE, si aceste imprumuturi, desi pana si noul ambasador al SUA in Romania a spus ca in Romania exista imense averi ilicite, deci Romania poate trece rapid de la deficit bugetar la surplus, doar prin cea mai normala actiune posibila, RECUPERAREA IMENSELOR SUME DEVALIZATE( cel putin 250 MILIARDE EURO, din totalul de 2 trilioane euro, furate) si -pe termen si mai scurt, adica IMEDIAT, incepand chiar cu aceasta luna- IMENSE ECONOMII, prin introducerea unui MORATORIU -de un an- pe pensii si salarii , la stat…dar cei 3 indivizi, sunt total determinati sa falimenteze Romania in termen cat mai scurt, asa ca , criminalitatea lor a dat intr-o forma de nebunie(care ar trebui sa-i coste, in final), desi s-ar putea sa scape cu pieile netabacite, avnd -de acum- o imagine destul de clara a lasitatii romanesti, popor care prefera sa moara cu capul in noroi, decat sa se rascoale impotriva criminalilor care-i ” conduc”…

 4. LevSt. spune

  Pensiile cresc substantial in 2020. Impactul asupra economiei va fi puternic. Va fi un soc !(de Irina Olteanu-Joi, 02 Ianuarie 2020,)Pensiile romanilor vor creste semnificativ in anul 2020, potrivit prevederilor Legii pensiilor, adoptata de Parlament in luna iunie si promulgata ulterior de presedintele Klaus Iohannis. Si asta in ciuda numeroaselor semnale de alarma trase de analistii financiari, BNR, organisme financiare internationale, dar si de liberali, aflati in Opozitie in momentul adoptarii legii. Toti au spus ca impactul majorarii pensiilor asupra economiei va fi devastator, ca ne expunem unui risc semnificativ, iar tara ar putea fi „bagata in sant”. Totusi, ajuns la guvernare, PNL a anuntat ca majorarea pensiilor va fi aplicata…””…alte Avertizari privind majorarea pensiilor: Reuters scrie despre cresterea masiva a pensiilor, asumata de Guvernul Orban: Va face Romania vulnerabila in urmatorii ani Daianu avertizeaza referitor la cresterea pensiilor: Oameni buni, aici nu te joci! Bagi tara in sant!/ Lazea (BNR) trage un semnal de alarma privind cresterea pensiilor: 99% dintre romani nu inteleg dimensiunea problemei/. FMI avertizeaza ca ne expunem unui risc semnificativ, etc _____—–____orban , catzu si i-han pot fi si nebuni, insa -IN PRIMUL RAND- sunt criminali viciosi(nu neaparat doar din cauza incompetentei), tot ce fac , fac pentru a distruge tara si pentru a se mentine -cat este posibil- in functii…Cu toate acestea , problema este usor si drept, justitiabil si justificabil rezorvabila, prin introducerea -pentru macar UN SINGUR AN- a acelui MORATORIU pe pensii si salarii ( la stat), timp in care se va lucra la o lege echitabila a pensiilor si salariilor, cea ce domneste in Romania(acum si de zeci de ani), este JAF INSTITUTIONALIZAT numai exemplul cu ciolosvekul ( ajuns pm) este edificator, imediat ce l-a numit i-ahan- satrapul , in functie, el a crescut salariile celor ” Trei monstri ai Apocalipsei”( ciolos, ihanis si danaila cel Belzebut) la vreo de 20 de ori fata de salarul minim pe economie, si inca pentru niste indivizi care nu au contribuit cu mai nimic la reala productie aducatoare de bani si profit, nu mai vorbim ca cel mai mare trantor national (Belzebutul) nu a muncit nici o ora in intreaga lui viata, asa si cu contributia la pensie, etc. iar cei cu pensii si salarii( la stat) total iesite din orice rationament si bun-simt, sunt cu sutele de mii, practic acestia jefuiesc (aparent legal***) Romania, facandu-se complici cu cei care au legiferat respectivele jafuri( culmea, deobicei tot ei!), adica primesc in folosinta bunuri-bani obtinuti fraudolos, pentru orice standard…(*** asta inseamna ca nici sclavagismul, apartheid-ul, comunismul, si ceausismul nu pot fi denuntate si inculpate, pentru ca si ele AU FOST FOARTE LEGALE, nu?!)

 5. LevSt. spune

  Iranul promite ca va razbuna „la locul si momentul potrivit” uciderea generalului Soleimani(…)____—–____ ce atata smiorcaiala si amenintzari aiurea, individul( un exemplar frumos al speciei umane, nimic de zis) a fost militar si ca orice militar, cand a semnat pentru bani( la el si grade si onoruri) si-a asumat si riscul suprem, mai ales intr-o tara ca Iranul…Asa ca… Iar Iranul nu va avea niciodata castig de cauza, atata timp cat este condus prin DICTATURA RELIGIOASA, insasi evolutia Chinei spune asta, China , ravasita zeci de ani de comunism, a reusit o imensa performanta, tocmai ( si) pentru ca nu a permis religiei sa se implice in conducerea tarii, cum a facut Romania, care s-a intors in Evul Mediu…Plus ca (precum Gadaffi- Libia), si Iranul le cauta cu lumanarea, prin tot soiul de provocari, etc.,asa ca au cam primit ce merita, vorba lui „Piano Man”***( in „We didn’t start the fire”):
  „…We didn’t start the fire
  It was always burning
  Since the world’s been turning
  We didn’t start the fire
  No we didn’t light it
  But we tried to fight it…”(*** casatorit -candva- cu una dintre cele mai frumoase si bine intretinute modele, din lume-Christie Brinkley, 65, Drops Jaws In Red String Bikini,- cu sanse de a o egala pe Joan Collins- Alexis , „Dynasty” care este la 86 ani!!!)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta. Vom presupune ca sunteti de acord cu asta, dar puteti renunta daca doriti. Accept Citeste mai mult