A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Giorgiana Radu: Nu e timp pentru orgolii

12 529

 

Credem, o bună parte dintre noi, că din vălătugul acesta care s-a abătut asupra planetei, vom ieși schimbați. Probabil așa este. Vom vedea însă în ce fel. Cert este că mă așteptam (ce naivă!) ca vremurile câlțoase pe care le trăim, și cu care vom conviețui mult timp, să-i schimbe, măcar puțin, și pe politicieni. Au părut la începutul crizei sanitare că lasă deoparte costumul scorțos al demagogiei, înlocuindu-l cu stofa catifelată a omeniei.
Da, de unde? A fost perioada de transhumanță între situația de dinainte și cea actuală, iar acomodarea s-a înfăptuit rapid. S-au obișnuit cu dușmanul la ușă, și ce puteau face decât să-și reia vânătoarea de voturi?

Au făcut măsurători, au cântărit care dintre părțile mulțumiților, ori nemulțumiților îndeasă urna mai apăsat, și au luat decizii. L-au demis pe profesorul Adrian Streinu Cercel, de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății, pentru un plan care înțeleg că nu era chiar așa cum s-au hazardat unii, au decis relaxarea măsurilor restrictive de la 15 mai, și câte altele. Toate sunt trecute prin filtrul electoral.


APRECIAZA ARTICOLUL !

Chiar dacă zicerea populară „lupul își schimbă părul, dar năravul ba” este de foarte multe ori confirmată, astăzi, acum și mâine, până vom găsi arma împotriva coronavirusului, ea trebuie musai infirmată. Politicienii trebuie să-și schimbe năravul. Sunt obligați. Situația în care ne aflăm presupune tratarea și managerizarea cu maximă seriozitate a lucrurilor. Nu e loc și nici timp pentru orgolii, populism, interese oculte. Măcar o dată în cariera lor politică să dăruiască „toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a acestei țări”, așa cum au jurat.

Știu, sunt foarte mulți cei care au rămas fără locul de muncă, sunt căderi economice, sunt oameni care mor cu zile, victime colaterale ale coronavirusului. Sunt multe domenii de activitate suferinde. Cu toții suferim, într-un fel sau altul. Și totuși, măsurile, deciziile care se iau nu trebuie gândite prin prisma simpatiei electorale, ci cu toată seriozitatea și responsabilitatea.

În copilărie, părinții ne impuneau niște reguli pentru care îi consideram a fi cei mai duri părinți de pe pământ, aproape că-i uram, așa cum mi-a mărturisit cineva de curând. Mai târziu, când am devenit adulți, le-am mulțumit pentru îngrădirea de atunci.

Așa ar trebui să se întâmple și astăzi. Chiar dacă nu ne convin și nu ne simțim confortabil cu restricțiile impuse, ar fi bine să le îndurăm, pentru a ne bucura mai târziu, iar cei care sunt responsabili cu deciziile, să nu țină cont de acordul sau dezacordul unora sau altora, de voturi ori alte interese, ci să facă așa cum trebuie, astfel încât să nu diminuăm și așa înjumătățita noastră populație.

loading...
12 Comentarii
 1. LevSt. spune

  „… ci sa faca asa cum trebuie…”—-___—- tocmai aici este paradoxul, astia isi schimba ” deciziile” in doi timpi si 3 miscari, practic seamana la modul legiferat si stiintific, anarhia, ca mai jos:Orban spune ca statul va da masti doar celor aflati in pragul saraciei.(…)____—-____ inseamna ca iar s-a schimbat directia vantului, si cum orbetele nu se ghideaza dupa lumina , ci dupa vant, si-a schimbat imediat directia….Iar pana o sa le si dea, va fi ca si cu taierile -tot de el propuse- de 25% din salariile bugetarilor, adica a zis” NU mai sunt de actualitate”… Chiar asa sa fie? Chiar si numai un strop? Toata lumea stie ca -de fapt- dezastrul romanesc este datorat PARAZITIZMULUI INSTITUTIONALIZAT, iar salariile si pensile (la stat-nesimtite, cum se zice) sunt „perla” coroanei, si perla chiar a coronavirusului, cu bani seriosi, s-ar putea face multe, iar aceasta chestie cu „masti -gratis- doar pentru saraci”, este dovada ca alde orban, au ajuns la fundul sacului cu bani, cea ce inseamna ca defictul bugetar nu va mai fi sub 4% (cum zicea catzu, 3 luni in urma), nici macar 7% ( cum zicea acelasi catzu, o saptamana in urma) ci va urca spre 10%, cea ce va insemna- printre multe altele ca dolarul( mai ales) va face cel putin 6-7 lei, adica orice se va produce in Romania, pentru export, va fi „vandut/cumparat”, cam pe gratis…

 2. LevSt. spune

  :… până vom găsi arma împotriva coronavirusului…”/// 2-Cercetatorul care spune ca restrictiile sunt inutile. In cat timp dispare coronavirusul singur

  Isaac Ben-Israel, seful programului de securitate la Universitatea Tel Aviv si presedintele Consiliului National pentru Cercetare si Dezvoltare,____—–_____, exact ce am spus de zeci de ori, multe tari vor trebui sa recunoasca ca si-au distrus economia pentru nimic, si -in fnal- chiar daca se va gasi ‘antidotul”(tratament, vaccin ) la acest coronavirus, este normal ca -in cativa ani- omenirea sa fie lovita de alta „pandemie”( poate chiar mai rea), in fond Panta Rei, adica totul curge, se misca , si -in final- totul evolueaza, inclusiv miile de specii de microbi , iar omenirea nu poate tine pasul cu acestea nici prin tratamente specifice si nici prin vaccinari( cum am zis, prea multe vaccinari pot produce un dezastru mai mare ca orice boala), solutia cea mai pertinenta( care -se va dovedi- este si cea mai ieftina), este o REASEZARE a stilului de viata, iar prin anul 2009, scrisesem un articol „Rombul de Platina” in care spuneam ca Romania poate oferi la toti cetatenii sai „CASA, MASINA SI GRADINA CU PISCINA”, cea ce ar fi rezolvat -de mult – problema aglomeratiilor urbane ( si a biopoluarii generate), care alaturi de unele schimbari la nivel de individ, alaturi de o sanitatie( si legislatie specifica f. dura) generala aplicata „la sange”, nu numai o boala sau alta pot fi tinute in frau(evitate sau rapid de stins) dar toate afectiunile, atat microbiene cat si parazitare, vor deveni minime ca focare si intensitate…Este evident ca trebuie sa invatam si sa acceptam realitatea ca NICI AERUL NU MAI POATE FI DE INCREDERE, de acea casele individuale( cu cele mai moderne sisteme posibile) , devin sansa la supravietuire , in diversele alte ocazii care vor apare, fie ca sunt tot de natura microbiana, dar pot fi si de natura chimica si/sau de iradiere, etc…

 3. LevSt. spune

  Aproape 9.500 de beneficiari de pensii de serviciu, in martie: Cea mai mare pensie medie este de 18.880 lei
  (Duminica, 26 Aprilie 2020, ora 13:14)Numarul de beneficiari de pensii de serviciu era, la finele lunii martie 2020, de 9.463 de persoane, in crestere cu 175 de persoane….

  „…cea mai mare pensie medie, respectiv 18.880 lei, din care 17.614 lei cota suportata din bugetul de stat, iar diferenta din bugetul asigurarilor sociale de stat…”___—–___ cat poate fi de nemernic acest catzu( marele economist al tarii!!!) si orban(nu mai amintim de scursoarea umanitatii, satrapul ihan), cand stiu precis de unde vine dezastrul tarii, si stiu precis si remediul, iar situatia de mai sus este total revoltatoare, un asa pensionar merita o pensie de cel mult O MIE TREI SUTE LEI(in accord cu singurul criteriu valabil, propria contributie), insa marea mafie politica, a facut -si admite in continuare- ca aceasta pensie sa fie suplimentata de inca vreo15 ORI MAI MULT, adica -din nou- bani furati din buget, adica din taxele platite de cei care -efectiv- muncesc si produc ceva material, inclusiv prin servicii…Iar aceasta pentru a cumpara protectie de la acesti asa-zis magistrati, si -evident- pentru a mentine regula precedentului, ca ei insasi sa iasa la pensie cu asa sume…Iar concret, daca acum, s-ar impune MORATORIU pe salarii si pensii la stat, si -f. usor- s-ar reduce pensile si salariile la stat cu macar O MIE LEI/LUNA( cea ce este mai nimic pentru imensa majoritate a salariatilor si pensionatilor de la stat), la cele aprox. 200 MII cazuri, in FIECARE LUNA s-ar economisi 200 MILIOANE lei( adica peste 40 milioane euro=CINCI SUTE MILIOANE DE EURO/AN!***), bani ce -rapid- pot creste nivelul de trai a milioane de romani, inclusiv prin investitii in economie, si -desigur- crearea de noi locuri de munca…Dar cum tara este condusa de criminali viciosi, cred ca este utopic sa speram ca acesti banditi vor face vreodata cea ce trebuie, pentru tara…(***-IAR DACA S-AR IMPUNE SI CELELALTE MASURI- DE ABSOLUT BUN-SIMTZ, (PRECUM REDUCEREA ARMATEI, ETC.) PUTEM VORBI DE ECONOMISIRI ANUALE DE ORDINUL MILIARDELOR EURO…)

 4. LevSt. spune

  Atipicul somaj romanesc de sub media europeana(…)____—–____sunt chiar mai multe lucruri atipice in Romania, dar care au devenit (din cauza anilor scursi) foarte tipce pentru Romania, iar problema cu somajul in randul tinerilor, este (in mare parte) datorat faptului ca multe fosile comuniste(nomenclatura, securitate, etc.) au preluat multe posturi si functi( suta la suta, pozitii de „taiat frunze la caini” adica doar pentru extrasalari si putere de manipulare a maselor), in special in administratia si centrala si locala, tocmai pentru scopurile amintite, asa ca tinerii practic nu au loc de munca din cauza pensionarilor (unii cu pensii f. grase) care sunt a cincea coloana a fostei nomenclaturi si securitati, nimic de zis, infiltrata masiv in toate grupele de varsta… Alt aspect atipic( se mai intalneste si in alte republici bananiere) este cel legat de GDP-ul nominal, cine citeste, zice ” nu-i rau de loc”, insa problema este ca acest GDP(nominal) ESTE O MEDIE, si pentru ilustrare usor de inteles, luam chiar ultimele raportari oficiale , de exemplu despre pensionari cu 18 mii lei/luna, si -sa zicem- luam in calcul 10 persoane, 3 primesc cate 15 mii lei/luna(nu neaparat 18 mii) iar 7 primesc cate 2 mii (si o suta si ceva) luna( exemplul este f. realistic), si facand media, avem (45 mii + 15 mii) , total 60 MII! impartit la 10, inseamna 6 mii lei/luna pentru fiecare pensionar, cea ce ar insemna supelux pentru toata lumea, ori, in realitate, lucrurile sunt teriblile pentru cei 7, desi f. multa populatie are pensii chiar mult mai mici. de 2 mii/luna..Iar daca ne uitam -alaturi de distrubitia banilor- si la grupele de beneficiari(real beneficiari, doar cei de la varf), notam ca singurii care au pensii de 6 Mii ( in sus, sau putin mai jos) sunt ABSOLUT CLASELE PARAZITATRE, fosta administratie si aparatul politic comunist, securitatea, armata si popimea… Intr-adevar, Romania lupta din greu sa se intoarca in Evul Mediu…

 5. LevSt. spune

  Ţinutul Secuiesc, foarte aproape de împlinirea visului autonomiei. Alianța Ciolacu, Ponta, Tăriceanu, Hunor…
  „…Conform ultimelor mișcări pe scena politică, PSD, Pro România, ALDE și UDMR au bătut palma pentru numeroase proiecte care dau peste cap ordonanțele guvernamentale liberale (în plină epidemie de coronavirus), iar proiectul UDMR privind autonomia face parte din înțelegere…”-II- Iohannis: Marele PSD se lupta in birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor!(…)___—–____ As vrea sa fiu eu profetul mincinos*** si ihan sa fie de buna-credinta, pentru ca -evident- de data aceasta are dreptate, numai ca aceasta „turta” se coace de peste 8 ani, criminalul cu mutra mongoloida (practic de retardat mental) , ponta, este artizanul lucrarii, asa ca pentru el si taratzeanu , justitia (daca exista) si chiar serviciile, trebuie sa reactiveze toate vechile lor dosare musamalizate, si acesti doi indivizi trebuie scosi din orice ecuatie publica si pusi la inchisoare pe minim 10 ani..Probabil ca va fi mai greu pentru noua bestie antiromaneasca, acest gunoi ciolacu, insa daca se fac sapaturile corecte, precis si tipul este un mare corupt…Singurul pe care nu-l poti blama este hunor, el „isi apara saracia si nevoile si neamul”, iar revenind la ihan, cred ca -totusi- iar joaca la 2 capete, insa -declarativ- are dreptate, timpul ne va spune adevarul…Numai ca timpul poate fi si fatal, statului roman, cat si intregului popor…(*** exact cum spun de ani si ani, numai ca iata -acum- insasi seful statului spune acelasi lucru, si nu cred ca nu are acces la informatii corecte si concrete)

  1. LevSt. spune

   O maxima zicea,”Acesta este inceputul sfarsitului”- cam asta s-ar putea sa fie cazul pentru Romania, pentru ca inca o maxima(si inca biblica!) zice” orice imparatie va fi distrusa din interior”, exact cazul cu parlamentul „Romaniei”, daca mai crede cineva ca acest parlament( si mai toata conducerea tarii) mai lucreaza pentru interesul romanesc…

 6. LevSt. spune

  Proiectul cu autonomia Ținutului Secuiesc va fi respins azi de Senat și NU se va aplica.”… a fost adoptat tacit, de deputati…”___—___Ca ” a trecut tacit”, mi se pare chiar mult mai periculos, raportat la prima si suprema indatorire a forului legislativ, adica mentinerea integritatii teritoriale a tarii, a statului, etc., exact cum spun si cer si primele articole din constitutie…Iar aceasta „tacere”(tacit), arata clar ca, acest parlament nu este nici macar competent tehnic, sa nu mai amintim de patriotism, practic a lasa o asa problema sa se dezvolte cu gandul ca altii o sa-i puna capac, este egal cu tradare nationala si nu cred ca este o exagerare daca inaintez idea ca in acest parlament al atrocitatilor politice, totul se face pe santaje si cumparari, cred ca multi parlamentari „romani” au primit macar cate o mie euro(fiecare) , tocmai pentru a adopta acea pozitie de „tacit”…

 7. LevSt. spune

  Proiectul cu Legea Tinutului Secuiesc” a fost respins in senat(…)___—-___deci -in final- nu a trecut, problema insa nu este inchisa, de vreme ce unul din forurile legislative i-a dat unda verde (la modul tacit), asta presupune(la sigur) ca acolo este o fermentatie putrida, iar speranta ca „altii(senatul) o sa-i puna capac’, poate nici nu a existat, ci -dimpotriva, a existat speranta ca si senatul va face acelasi lucru(tacere) asa ca -cred- multi l-au catalogat pe ihan ca iesit din limitele functiei (cu declaratia” despre ” luarea Ardealului”), pana una alta, trebuie sa creditam ca implicarea sa(poate doar declamativa si patriotarda) a avut imppact, si tradatorii din senat si-au arata mai degraba lasitatea, decat fidelitatea , chiar si pentru cei doar o mie( sau 2? fiind senatori!) de euro, care trebuie sa fi curs si in randurile lor…

 8. LevSt. spune

  Dăncilă cere demisia lui Ciolacu: Este jenant pentru România și pentru Parlament, dar și pentru PSD.(…)____—–_____cine a citit declaratia completa, a notat 3 lucruri, primul este ca veorika este mult mai coherenta, apoi ca -pe deasupra!- are si dreptate si 3, practic ea este total de accord cu ihan-chiar daca nu o spune direct- lucru care nu prea s-a intamplat cat ea a fost” la butoane”, cand ea insasi s-a pierdut in chestii de tot felul, mai toate magarii de ale lui dragnea, si mai toate doar pentru a scapa el de ocna, cea ce nici macar nu s-a intamplat…

 9. LevSt. spune

  Igor Dodon, între creditul rusesc și realitate!
  „…Șicanele făcute medicilor români care au venit să salveze vieți în Chișinău denotă disperarea puterii de la Chișinău …”///2-Premierul de la Chisinau: Medicii romani au oportunitatea sa invete de la medicii nostri cum se trateaza coronavirusul.(…)____——-____ Foarte sensiblila declaratie, bine ca nu a zis , direct, ca este vorba de SPIONAJ PROFESIONAL!!! Cazul -inca nemedical- denota ca ORGOLIILE nu tin cont de granite…Nici pandemia, nici poluarea…

 10. LevSt. spune

  (Covid si orgoliu international!)- Dupa ce a acuzat ca testele de COVID-19 sunt defecte, presedintele Tanzaniei importa o potiune-minune din Madagascar(…)___—-___Probabil este vorba de celebra potiune „de Madagascar”, formulata pe baza de gem de Mazare, macerat nu industrial, ci prin calcat cu piciorele, varate in bocanci…

 11. LevSt. spune

  Sorina Matei jigneşte în grup românii, pe care îi consideră o naţie dezgustătoare,”…Sorina Matei, realizatoare la B1 TV, publică pe site-ul ei un lung text, plin de invective la adresa tuturor (militari, medici, jurnalişti, politicieni, figuri publice, români simpli).„România este plină ochi de proşti, hoţi, mitomani sau idioţi siniştri. Blestemi ziua în care te-ai născut pe acest pământ în această dezgustătoare naţie”,…„Romania este atat de proasta incat nu stie nici sa scrie ordonante militare… de militieni-analfabeti…” Eroi falsi, in halate albe…”///-II- Catu:” Un imprumut de FMI ar fi un dezastru pentru Romania”///-III- Pensiile speciale rămân în vigoare. În unanimitate, CCR a decis păstrarea acestora la nivelul actual(…)____——-_____ Se pare ca cel putin acestor doua personaje incepe sa le vina mintea la cap, la Catzu(numai pe jumatate) este evident ca incepe sa se arate frica, cea ce inseamna ca incepe sa si gandeasca(chiar daca „mester de strica, dar repara de frica”), cand este vorba despre tine insuti , n-ai decat sa fii optimist la nivel paramount, insa cand ti-ai luat dregatoria sa conduci pe altii, trebuie sa fii putin pesimist, in orice caz f. rational si obiectiv si sa ai intotdeauna pregatit planul B, C si chiar D, pentru -ca iata- situatii apar si o sa mai apara, in diverse domenii…Cat despre aceasta Sorina, se pare ca incepe sa arate ceva obiectivitate, sa ne amintim ca ea era cea care spunea ca fetita Sorina (adoptata in USA), v-a fi maltratata, etc.,ba chiar i se vorl recolta organele, iar ea o voia in Romania, sa traiasca ” visul romanesc”, care -iata recunoaste si ea- este un blestem…Da este un blestem , atata timp cat aceasta CCR este compusa din cei mai verosi criminali-de-razboi-pe-timp-de -pace, sustinuti de catzu, orban si ihan, pentru ca si ei vor pensii special, si de ce nu, daca fraierii-sclavi, accepta?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta. Vom presupune ca sunteti de acord cu asta, dar puteti renunta daca doriti. Accept Citeste mai mult