AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Hematolog despre COVID-19: “Arma care va învinge această boală este în sângele celor au făcut-o și s-au recuperat”

COVID-19 este prioritatea numărul 1 pentru mulți specialiști din domeniul medical. Se depun eforturi uriașe din partea cercetătorilor din întreaga lume în lupta împotriva coronavirusului.

Variantele de vaccin și opțiuni eficiente de tratament sunt încă în dezvoltare pentru a elimina noul coronavirus care dă peste cap viețile a miliarde de oameni, amenințându-le chiar.

Într-un moment în care toate speranțele omenirii se îndreaptă către oamenii de știință, grupul de servicii medicale ACIBADEM din Turcia anunță că a demarat, împreună cu Universitatea de medicină ACIBADEM, 6 studii privind coronavirusul.
Ministerul Sănătății din Turcia, Consiliul de cercetare științifică și tehnologică din Turcia, precum și Institutul de Sănătate au fost informate despre aceste cercetări și așteaptă cu interes rezultatele.

Profesor Doctor Ercument Ovali, renumit expert în hematologie, conduce echipele de cercetători care luptă contracronometru pentru descoperiri medicale care să aducă lumii vești bune în vreme de pandemie. Dr. Ovali crede că izolarea anticorpilor din sângele oamenilor diagnosticați cu coronavirus și vindecați poate ajuta la tratarea și protejarea altor persoane, inclusiv pacienți de la terapie intensivă.

“Ceea ce va învinge această boală este în sângele oamenilor care au au făcut-o și s-au recuperat. Efectele secundare ale medicamentelor antivirale sunt prea mari. Efectul secundar al unui potențial tratament pentru care vom utiliza sânge uman este incomparabil mai mic.

Ministerul Sănătății ne-a aprobat studiul clinic pe care l-am demarat pentru a descoperi un tratament eficient împotriva coronavirus. Studiul pornește în aprilie și în cadrul lui vom folosi sânge prelevat de la pacienți cu COVID-19 care s-au recuperat. Astfel, prima plasmă imunitară specifică COVID-19 începe să fie utilizată în cadrul unui studiu clinic pentru tratarea a 12 pacienți”, explică Dr. Ovali, potrivit doctorulzilei.ro.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!