În ce alimente găsim Vitamina E, vitamina tinereții

Vitamina E, (tocoferolul) numită și vitamina tinereții, joacă un rol important în protecția globulelor roșii în lupta cu substanțele oxidante (radicalii liberi). De aceea, această vitamină întârzie îmbătrânirea ochilor, a pielii și a prostatei.

Totodată, vitamina E are puterea să reducă nivelul ”colesterolului rău”, previne apariția complicațiilor cardiovasculare și ține în frâu efectele aterosclerozei, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție, în studiul ”Vitamina tinereții”, potrivit click.ro.

Ce alimente conțin vitamina E
Această vitamină se regăsește în anumite alimente: în ou (1 mg de Vitamina E), în spanac (100 g conține 2 mg de Vitamina E), în alune și migdale (30 g conțin 6 mg de Vitamina E), în roșii (o cană de roșii conțin 0,68 mg), varza creață preparată (o cană conține 2,48 mg).

Foto – Shutterstock