• Home
  • Sănătate
  • Infarctul se manifestă diferit în cazul femeilor. Care sunt simptomele ascunse

Infarctul se manifestă diferit în cazul femeilor. Care sunt simptomele ascunse

infarct 1 1

Femeile nu prezintă întotdeauna simptomele comune ale infarctului. În cazul lor, semnele pot „păcăli”.

Cele şase simptome caracteristice ale atacului de cord la femei sunt:

1. Dureri în piept sau disconfort. Durerile în piept sunt cel mai comun simptom pentru un atac de cord însă unele femei nu prezintă astfel de manifestări. Femeile pot simţi un fel de presiune sau sentiment de plin, iar durerea pote fi oriunde în piept, nu doar în partea stângă. Senzaţia din timpul unui infarct este disconfort extrem.

2. Dureri în braţe, spate, gât sau mandibulă. Acest gen de dureri sunt specifice mai mult femeilor decât bărbaţilor. Femeile pot fi derutate de aceste simptome, durerile se pot manifesta gradual sau brusc. Dacă durerile apar în timpul somnului acestea pot trezi. Dacă simţiţi vreun simptom atipic în vreuna din părţile corpului deasupra taliei, trebuie să comunicaţi urgen acest lucru medicului.

3. Dureri de stomac. Uneori oamenii confundă durerile de stomac şi cred că este vorba de arsuri sau ulcer, când de fapt sunt semnalul că are loc un infarct. Alteori femeile simt o presiune enormă în zona abdomenului.

4. Probleme de respiraţie, greaţă sau ameţeală. Dacă aveţi probleme să respiraţie, fără vreun motiv, s-ar putea să fie vorba de un atac de cord, în special dacă mai aveţi încă unul sau mai multe simptome.

5. Transpiraţia. Femeile care trec printr-un atac de cord, de multe ori transpiră abundent (transpiraţii reci), lucru caracteristic, de fapt, pentru momente extrem de stresante.

6. Oboseală extremă. Unele femei care suferă un infarct se simt extrem de obosite, chiar dacă stau aşezate sau chiar nu s-au mişcat prea mult, simple acţiuni, precum mersul la baie, devine o corvoadă.

Nu toată lumea prezintă aceste simptome. Însă, dacă simţiţi disconfort în zona pieptului, în special dacă aveţi unul sau două semne, cel mai sigur este să chemaţi salvarea imediat.

Femeile sunt mai expuse atacului de cord după ce intră la menopauză iar decesul în urma unui infarct după 55 de ani este mai frecvent decât la bărbaţi.

Sursa – doctorulzilei.ro

Parteneri