Întoarce-te la TERCI, mâncare străveche care-ți lungește viața

Nutriţioniştii ne îndeamnă să ne întoarcem la preparatele tradiţionale
Ai auzit de terci? Ai bunici și străbunici la țară? Terciul inclus în dieta zilnică ne prelungeşte cu 20 la sută viaţa, spun specialiştii, care au constatat acest lucru după studii relevante în acest sens. S-au înregistrat mai puține decese cauzate de cancer, iar printre cei care au consumat terciuri riscul de deces din oricare altă cauză a scăzut cu un sfert.
Cantitatea zilnică a fost de minimum 25 de grame de cereale, respectiv 29 de grame bărbații și 25 de grame femeile.
Cele mai utile terciuri sunt cele din cereale brute întregi, ovăz tradițional, hrișcă, orez brun.
Prin urmare, trebuie doar să mâncăm cereale la micul dejun și ne vom prelungi şansele de a trăi mai mult. Terciul se fierbe, firește.

În apa fiartă cu sare se adaugă fulgii de ovăz, se fierbe totul la foc mic, timp de 5-10 minute, până când se leagă. Ca orice terci, se mănâncă imediat, cald. Trebuie păstrat un raport de 1:3 între fulgi și apă, pentru ca terciul să aibă consistenţa potrivită.
Terciul din ovăz poate fi îmbunătățit dacă îl înmuiem timp de 12 ore, ducând astfel la o ușoară fermentare, ceea ce sporeşte densitatea nutrienților, devine mai uşor de asimilat şi îmbunătăţeşte flora intestinală, scrie Doctorulzilei.ro
Ca atare, nu uita terciul, chiar dacă marile restaurante n-au auzit de el.